PETAR ARANITOVIĆ NOVO POJAČANJE MEGA BEMAXA

Košarkaši klub Mega Bemax će ući pojačan u nastavak sezone pošto je ugovor sa klubom potpisao Petar Aranitović.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Petar je istakao da je srećan što je postao deo kluba koji je poznat kao odlična sredina za mlade igrače:

– Srećan sam što sam postao deo kluba koji je prepoznatljiv širom Evrope i sveta po razvijanju mladih i talentovanih igrača i NBA prospekata. Takođe će mi biti čast i zadovoljstvo što ću imati priliku da radim sa imenima kakva su Dejan Milojević, Vule Avdalović, Vesa Petrović i Boki Ljubojević. Daću sve od sebe da što pre i u što većoj meri pomognem ekipi u ostvarivanju ciljeva,

izjavio je Petar.

Petar Aranitović je rođen 20.09.1994. godine, visok je 194 centimetara i igra na poziciji beka šutera. Profesionalnu karijeru je započeo u Partizanu 2013. godine i u njemu je proveo tri sezone. U poslednjoj sezoni u Partizanu je u ABA ligi za 15.1 minut u proseku beležio 7.2 poena. Prošlu sezonu je proveo u španskoj Manresi za koju je za 12.8 minuta na parketu, u proseku postizao 6.8 poena.

Sa mladom reprezentacijom Srbije je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje je 2014. godine održano u Grčkoj.

Petrov rođeni brat Aleksandar je nastupao za Megu u sezoni 2015/16 kada je osvojen Kup Radivoja Koraća i ostvaren plasman u finale plej-ofa ABA lige.

Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov