SLABO IZDANJE MEGE, BUDUĆNOST SIGURNA U PODGORICI

Košarkaši Mega Bemaxa su nisu uspeli da dođu do iznenađenja u Podgorici pošto je Budućnost VOLI slavila sa 84:64 (20:19, 22:14, 19:17, 23:14). Izabranici trenera Dejana Milojevića su posle minus 15, uspeli da priđu na samo 3 poena razlike u 3. četvrtini, ali su serijom grešaka i promašenih zicera na kraju došli do ubedljivog poraza u Sportskom centru Morača. Trener Mega Bemaxa na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Kostju Mušidija, Stefana Sinoveca i Nikolu Miškovića.

Sav prihod od prodatih ulaznica sa ovog meča je išao za pomoć za lečenje bivšeg košarkaša Budućnosti Dragana Tomovića a akciji su se sa kupovinom određenog broja karata priključili KK Mega Bemax i ŽKK Budućnost Bemax. Košarkaši i košarkašice ova dva kluba su u petak kupljenje ulaznice podelili đacima u Osnovnoj školi „Maksim Gorki“ u Podgorici uz druženje sa okupljenim mališanima.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Dilan Enis sa 23 poena i Vlatko Čančar sa 11. U ekipi Budućnosti su se istakli Nemanja Gordić sa 17 poena i Nikola Ivanović sa 16. Posle 5 odigranih kola, Mega Bemax ima 2 pobede dok je Budućnost prva na tabeli sa skorom 4-1. Mega u narednom kolu u subotu 28. oktobra od 17 časova u Sremskoj Mitrovici dočekuje Cedevitu u okviru 6. kola ABA lige.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Čarapić, Enis, Lazić, Fundić i Bitadze. Dobra odbrana Mege na početku meča pa poenima Bitadzea i Rebića vodi 2:8. Budućnost pogađa dve trojke, ali uzvraća Enis poenima iz kontre. Lazić pogađa trojku za 16:19, ali u finišu četvrtine  domaća ekipa koristi greške Mege za 20:19 na kraju prvog perioda.

U drugoj četvrtini je usledio veliki pad u igri što je domaća ekipa iskoristila da dođe do plus 15. Mega uspeva da se trgne i stabilizuje, Fundić pogađa pod košem pa se na poluvreme otišlo sa 42:33.

Drugo poluvreme Mega počinje sa odličnom odbranom, Čančar i Enis pogađaju trojke a poenima Bitadzea Mega spušta na minus na samo 3 poena, 46:43. Bitadze pravi 4. faul na šutu za 3 poena, Gordić diže Budućnost na plus 8 ali Enis vraća trojku. Ipak, nove greške u finišu su koštale Megu dvocifrenog minusa pa se na poslednjih 10 minuta otišlo sa 61:50.

U poslednjih 10 minuta ništa nije polazilo za rukom igračima Mege, veliki broj promašenih zicera uz greške u odbrani Budućnost je na pravi način iskoristila za konačnih 84:64.

Budućnost VOLI: Ivanović 16, Suad Šehović 6, Barović 1, Sead Šehović, Starovlah 6, Gordić 17, Ilić 6, Z. Nikolić, Gibson 9, Popović 11, Lendri 8, D. Nikolić 4.

Mega Bemax: Rebić 5 (5 asistencija), Marjanović 3, Čančar 11 (5 skokova), Čarapić, Bitadze 9 (5 skokova), Jovičić, Lazić 7 (8 skokova), Koprivica, Samardžiski, Enis 23, Fundić 6 (9 skokova), Kapetanović.

Foto: Budućnost VOLI