SJAJNO VEČE MEGE, MORNAR BEZ ŠANSE U SREMSKOJ MITROVICI

Košarkaši Mega Bemaxa su došli i do druge pobede u ABA ligi pošto su u Sremskoj Mitrovici ubedljivo savladali Mornar iz Bara sa 91:70 (19:12, 22:20, 21:19, 29:19). Izabranici Dejana Milojevića su i pored dosta izostanaka odigrali odličan meč u hali PSC Pinki, gde su od početka do kraja kontrolisali igru i na kraju zasluženo slavili ubedljiv trijumf. Trener Mege na ovom meču zbog povreda nije mogao da računa na Kostju Mušidija, Stefana Sinoveca i Nikolu Miškovića dok Ognjen Čarapić još nije dovoljno oporavljen.

Najbolji u redovima Mega Bemaxa su bili Vlatko Čančar 20 poena i Nikola Rebić sa 19 uz 9 asistencija dok je Goga Bitadze imao 18 poena i 3 blokade. U ekipi Mornara se istakao Nemanja Vranješ sa 16 poena.

Posle 3 odigrana kola, Mega Bemax ima skor od 2 pobede i 1 poraza a u narednom kolu u nedelju 15. oktobra od 17 časova dočekuje Petrol Olimpiju.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Rebić, Enis, Lazić, Fundić i Bitadze. Bitadze otvara dobro meč sa 4 poena a na drugoj strani odlična odbrana Mege limitira napad Mornara. Posle ofanzivnog skoka i poena Lazića, a potom i efektnog zakucavanja Čančara, Mega vodi sa 16:4. Mornar počinje da pogađa u napadu, smanjuje razliku, ali Rebić pogađa trojku za 19:12 na kraju prve četvrtine.

Na početku drugog perioda Enis sa dve trojke vraća dvocifrenu prednost Megi, ali potom slabo građenje skoka Mornar kažnjava preko Lukovića i spušta razliku na 6 poena. Ponovo Rebić seče trojkom seriju Mornara, a potom preko Marjanovića i Čančara prednost je povećana na 14 poena, 37:23. Do kraja poluvremena Mornar je uspeo da smanji prednost da bi potom Marjanović pogodio trojku sa pola terena, ali je za delić sekunde zakasnio sa šutem pa je rezultat na poluvremenu 39:32.

Lazić sa trojkom i poenima posle skoka u napadu ponovo diže Megu na plus 14 na početku drugog poluvremena. Mornar odgovara mini serijama poena, ali se razlika nijednog trenutka nije spuštala ispod 11 poena, sa koliko se završila i treća četvrtina, 62:51.

Poslednju četvtinu poenima otvaraju Bitadze i Čančar, Rebić pogađa trojku i dugu dvojku. Odbrana Mege je paralisala Mornar pa je razlika narasla na 24 poena. U finišu su šansu dobili i igrači sa manjom minutažom, da bi konačan rezultat bio 91:70.

Mega Bemax: Rebić 19 (9 asistencija), Marjanović 5, Čančar 20 (6 skokova), Čarapić, Bitadze 18 (3 blokade), Jovičić, Lazić 9 (9 skokova), Koprivica, Samardžiski, Enis 14 (7 skokova, 5 asistencija), Fundić 3, Kapetanović 3.

Mornar: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 13, Nidam 5, Mijović, Pajić 2, Šeperd 5, Mugoša, Rejli-Ros 8, Vranješ 16, Bakić 7, Luković 14.

Foto: Mega Bemax/Nikola Novaković