JOKIĆ GLEDAO HEROJSKU BORBU MEGE, ZVEZDA IPAK U FINALU

Košarkaši Mega Leksa su odigrali odličan drugi meč polufinala plej-ofa Mozzart Super lige pred 2000 gledalaca u Sremskoj Mitrovici, ali je na kraju Crvena zvezda mts slavila sa 75:84 (26:28, 13:19, 27:20, 9:17). Mega je sredinom trećeg perioda u odličnoj atmosferi u hali PSC Pinki gubila sa 15 razlike, ali je onda serijom 16:0 prešla u vođstvo i odigrala egal meč do samog kraja da bi Zvezda na kraju ipak došla do pobede i plasmana u finale. 

U sastavu Mege pored Alfe Kabe i povređenog Save Lešića, nije bio ni Marko Tejić, ali je u timu prvi put posle duže vremena bio Vlatko Čančar koji ipak nije ulazio u igru.

Najefikasniji u redovima Mega Leksa su bili Ognjen Jaramaz sa 14 i Radosav Spasojević sa 13 poena a odličan je bio i kapiten Jovan Novak sa 8 poena, 11 asistencija i 7 ukradenih lopti. Najefikasniji u Zvezdi su bili Tompson sa 15 i Dženkins sa 14 poena. 

Specijalni gosti kluba na današnjoj utakmici su bili bivši igrači Mege Nikola Jokić i Vasilije Micić koje je publika u hali PSC Pinki pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Jokiću je poklon u ime kluba uručio Predsednik Izvršnog odbora Triglav Osiguranja gospodin Dragan Marković.

Takođe, i Vasa Micić je dobio prigodan poklon od kluba koju mu je uručio Generalni menadžer Mega Leksa Goran Ćakić. 

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Novak, Jaramaz, Mušidi, Simeunović i Samardžiski. Na početku meča su raspoloženi bili Novak i Jaramaz koji trojkama donose prednost 16:14 sredinom prvog perioda. Zvezda stiže do minimalne prednosti ali Spasojević vezuje nekoliko koševa a potom i Čarapić pogađa ulaz za 26:28 na kraju prve četvrtine.

U drugoj četvrtini je Mega imala slab period u napadu što su gosti iskoristili da se odvoje na plus 10, 32:42 a Megi na ruku nije išla ni povreda Čarapića koji je morao da napusti igru. Seriju prekida Spasojević trojkom a potom i Jaramaz vezuje četiri poena pa se na poluvreme otišlo sa 39:47.

Posle pauze na poluvremenu, Crvena zvezda stiže do maksimalnih plus 15, 43:58. Usledio je najbolji period igre Mege na meču, Jaramaz vezuje 5 poena a potom i Rebić, Mušidi pogađa jednu trojku pa Rebić drugu za seriju 16:0 i 59:58. Zvezda pravi mini seriju koju Jaramaz seče trojkom a potom i Simeunović je odličan pod košem posle sjajne asistencije Novaka za 66:67 na kraju treće četvrtine.

U četvrtoj četvrtini je viđeno malo poena, Mušidi pogađa trojku za 71:74 u 36. minutu. Usledio je period od nekoliko minuta bez koša na obe strane a post prekida Dženkins vezanim poenima posle čega Mega nije uspela da ugrozi pobedu Zvezde. Konačan rezultat je bio 75:84.

Mega Leks: Mušidi 9 (6 skokova), Rebić 12 (5 skokova), Čarapić 2, Jaramaz 14, Spasojević 13, Čančar, Musić, Simeunović 9 (5 skokova), Novak 8 (11 skokova, 7 ukradenih lopti, indeks 21), Kapetanović, Samardžiski 8.

Crvena zvezda mts: Volters, Tompson 15, Dangubić 6, Mitrović 9, Lazić 7, Dobrić, Simonović, Dženkins 14, Gudurić 7, Jović 7, Kuzmić 10, Bjelica 9.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov