MEGA STOTKOM DO POBEDE NA GOSTOVANJU PARTIZANU

Košarkaši Mega Leksa su pobedom završili regularni deo Mozzart Super lige pošto su u okviru 14. kola savladali na gostovanju Partizan NIS sa 98:102 (21:23, 21:22, 27:27, 29:30). Izabranici trenera Dejana Milojevića su odigrali odličan meč u hali „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu, gde su u uzbudljivom finišu došli do velike pobede sjajnom asistencijom Novaka za koš Lešića uz faul. Trener Mega Leksa na ovom meču zbog povrede nije mogao da računa na Vlatka Čančara.

Najbolji u redovima Mega Leksa su bili Kostja Mušidi sa 24 i Ognjen Jaramaz sa 22 poena. U domaćoj ekipi su se istakli Hečer i Birčević sa po 20. Na kraju regularnog dela Super lige, Mega je sa skorom 9-5 zauzela 4. mesto a protivnik u polufinalu će joj biti Crvena zvezda mts. Serija se igra na dve pobede a prvi meč je zakazan za utorak 6. jun na istom mestu, u hali „Aleksandar Nikolić“.

Dejan Milojević je započeo meč sa sledećom petorkom: Novak, Jaramaz, Mušidi, Lešić i Kaba. Početak meča nije bio najbolji za Megu pošto je posle grešaka u odbrani Partizan stigao do 16:7. Rebić pogađa jednu a Mušidi dve trojke pa je uz bolju odbranu rezultat u egalu, 18:18. Samardžiski i Simeunović svojim poenima donose prednost Megi posle 10 minuta, 21:23.

Na početku druge četvrtine Mega trojkom Jaramaza stiže do plus 7, 21:28, ali Partizan ne dozvoljava odlepljivanje. Posle izjednačene igre sredinom četvrtine, Mega uspeva da dođe do plus 6 uz trojke Spasojevića i Rebića. Partizan ponovo izjednačava rezultat. U finišu Kaba uz zakucavanje i poene sa linije slobodnih bacanja donosi prednost Mega Leksu pred pauzu na poluvremenu, 42:45.

Jaramaz ponovo diže Megu na plus 7 početkom drugog poluvremena. Usledio je slabiji period igre u napadu, što Partizan koristi da stigne do minimalnog vođstva. Lošu seriju u napadu Mege prekida Mušidi novom trojkom. U finišu treće četvrtine Samardžiski odlično zatvara reket a potom pogađa i posle skoka u napadu. Jaramaz pogađa uz faul a potom i Mušidi za 69:72 pred poslednju četvrtinu.

Jaramaz i Lešić donose plus 7 Megi sredinom poslednjeg perioda, ali se u Partizanu budi Hečer koji serijom poena prvo ne dozvoljava odlepljivanje, a potom novim trojkama donosi 94:93 za domaću ekipu na nešto više od minut do kraja. Jaramaz pogađa jedno slobodno bacanje pa se u poslednji minut ušlo sa 94:94. Birčević donosi prednost Partizanu poenima pod košem, ali Mušidi uzvraća trojkom i odličnom odbranom na Hečeru. Jaramaz sa linije slobodnih bacanja pogađa za plus 3, sa druge strane istom merom odgovara Ratkovica. Novak izvodi loptu sa strane i sjajno pronalazi Lešića pod košem koji poentira pod faulom. Lešić ne uspeva da pogodi dodatno bacanje, ali je usledila još jedna dobra timska odbrana Mege, lopta stiže do Jaramaza koji pogađa jedno slobodno bacanje za veliku pobedu Mega Leksa i konačnih 98:102.

Partizan NIS: Ratkovica 11, Vrabac 2, Jovanović, Marinković 16, Tanasković 3, Veličković, Majstorović 4, Birčević 20, Koprivica 10, Andrić 3, Hečer 20, Pot 9.

Mega Leks: Mušidi 24 (trojke 5-8, 6 skokova), Rebić 10 (7 asistencija), Lešić 13, Jaramaz 22 (indeks 25), Spasojević 6, Kaba 13 (8 skokova), Simeunović 4, Tejić, Novak 2 (5 asistencija), Kapetanović, Samardžiski 8 (6 skokova, indeks 17). 

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov