SIMEUNOVIĆ: „PROTIV MORNARA DA SMANJIMO OSCILACIJE U IGRI“

Mega Leks u sredu od 17 časova nastavlja takmičenje u ABA ligi utakmicom 23. kola u Baru protiv ekipe Mornara. Košarkaše Mege se trenutno nalaze na deobi 10. mesta sa 8 pobeda,  jednom više od Mornara, pa će meč u Baru imati izuzetno veliki značaj u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević na ovom meču zbog povreda neće moći da računa na Ognjena Čarapića i Vlatka Čančara, a izostaće i Predrag Samardžiski i Radovan Đoković.

Trener Mege Dejan Milojević ističe da je meč u sredu izuzetno bitan za obe ekipe:

– U sredu nas očekuje meč protiv Mornara sa kojima smo ove sezone igrali već četiri puta, uključujući i pripremni period. Vrlo smo svesni kvaliteta ekipe iz Bara i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Ovo je izuzetno bitan meč za obe ekipe. Mi smo sa jednom pobedom više u nešto boljem položaju ali to ne sme da nas opusti. Moramo da priđemo meču sa punom koncentracijom i da uz agresivnu odbranu probamo da dođemo do pobede kojom bi sebi olakšali pu ka opstanku u ABA ligi,

izjavio je Milojević.

Mega Leks i Mornar  su se ove sezone sastali tri puta u takmičarskim mečevima i jedanput u pripremnom periodu, kada je Mega slavila na turniru u Čačku. U Ligi šampiona obe ekipe su zabeležile po jednu pobedu na svom terenu dok je u okviru 10. kola ABA lige Mega slavila u Sremskoj Mitrovici sa 93:87.

Krilni igrač Mega Leksa Đorđe Simeunović ističe da Mornar igra vrlo dobro na domaćem terenu:

– Čeka nas teško gostovanje u Baru. Mornar igra vrlo dobro, pogotovo na domaćem terenu. Ovo je vrlo bitna utakmica za nas po pitanju opstanka u ABA ligi. Moramo da smanjimo velike oscilacije u igri i da uđemo skoncentrisani u meč. Želimo da uđemo u pobednički niz u finišu lige i da pokušamo da je završimo u gornjoj polovini tabele,

izjavio je Simeunović.

Utakmica Mornar – Mega Leks je zakazana za  sredu 22. februar od 17 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov