TEJIĆ: „VRLO BITAN MEČ PROTIV KARPOŠA“

Košarkaši Mega Leksa u subotu od 19 časova gostuju ekipi Karpoš Sokolija u okviru 13. kola ABA lige. Mega ima velikih problema sa povredama pošto prethodni meč u Košarkaškoj Ligi šampiona nisu igrali Zagorac, Jaramaz, Kaba i Novak.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da će ekipa morati da odigra daleko kvalitetnije u odnosu na prethodna dva meča:

– Očekuje nas težak meč u Skoplju. Karpoš Sokoli je kvalitetna ekipa koja igra odlično na domaćem terenu. Trener Dragan Nikolić radi vrlo dobar posao sa ekipom i trijumfi protiv Budućnosti i Cedevite dovoljno govore o tome. Imamo dosta problema sa povredama, što se videlo i u prethodnom meču protiv Avelina koji smo igrali bez Zagorca, Jaramaza, Kabe i Novaka. Videćemo ko će od njih biti spreman za subotu. Moraćemo da odigramo daleko kvalitetnije nego u prethodna dva meča kako bi došli do pobede, 

izjavio je Milojević.

mega_buducnost_06102016_0008

Mega Leks i Karpoš Sokoli se do sada nisu sastajali u okviru ABA lige. U poslednjim mečevima pred ovaj susret, Mega je izgubila u okviru Košarkaške Lige šampiona u Italiji od Avelina sa 85:61. Karpoš Sokoli je u okviru Balkanske lige savladao Trepču sa 86:69. Posle 12. kola ABA lige, Mega je na deobi 9. mesta sa skorom 4-8 dok je Karpoš na poslednjem mestu sa 2 pobede, obe na domaćem terenu i to protiv ekipa iz vrha tabele, Budućnosti i Cedevite.

Marko Tejić ističe da je meč u Skoplju vrlo bitan za Megu:

– Očekuje nas još jedna vrlo teška utakmica. Karpoš Sokoli odlično igra na domaćem terenu, dokaz su pobede protiv Budućnosti i Cedevite.  Za nas je ovo vrlo bitan meč. I pored problema sa povredama, pripremićemo se najbolje što možemo, dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu,

izjavio je Tejić.

Meč 13. kola ABA lige između Karpoš Sokolija i Mega Leksa je zakazan za subotu 10. decembar od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov