MEGA LEKS ZAPLOVIO U NOVE POBEDE

Košarkaški klub Mega Leks je na sjajan način predstavio tim i promovisao dresove za novu sezonu. Promocija ekipe je održana u atraktivnom ambijentu, na plaži u Sremskoj Mitrovici na koju su košarkaši i stručni štab Mege došli pravo sa broda koji je bio brendiran zastavama Mega Leksa.

Prošle sezone dresovi Mega Leksa autentičnih boja bili su prava atrakcija o kojima su izveštavali i brojni svetski mediji, a nema sumnje da će Megina sportska oprema izazvati reakcije i u takmičarskoj godini pred nama. Za sezonu 2016/2017 košarkaši Mega Leksa nosiće žuto-roze dresove i to sa rukavima, kakve smo mogli da viđamo samo na NBA parketima.

mega_prom_27082016_0020

Uz brojna iznenađenja i poklone, posetioci promocije Mega Leksa su imali prilike da se pozdrave sa, uslovno rečeno, starim igračima Mege i da upoznaju nove, a nezaobilazno slikanje i deljenje autograma najviše je obradovalo najmlađe.

mega_prom_27082016_0029

Novi dres Mega Leksa, čije boje su se sjajno uklopile sa atmosferom na plaži, u narednoj sezoni braniće sledeći igrači:

broj 25 – kapiten Rade Zagorac
broj 1 – Kostja Mušidi
broj 4 – Stefan Simić
broj 8 – Radovan Đoković
broj 10 – Ognjen Jaramaz
broj 11 – Milenko Veljković
broj 14 – Radosav Spasojević
broj 17 – Miloš Milisavljević
broj 21 – Stefan Glogovac
broj 22 – Nikola Pavlović
broj 24 – Alfa Kaba
broj 31 – Vlatko Čančar
broj 33 – Đorđe Simeunović
broj 35 – Marko Tejić
mega_prom_27082016_0028
Stručni štab Mega Leksa će i u sezoni 2016/2017 predvoditi Dejan Milojević dok će pomoćni treneri biti Srđan Flajs, Veselin Petrović i Ivan Vujičić. Stručni štab još čine kondicioni trener Marko Ćosić, fizioterapeut je Miloš Savić i doktor Boris Ukropina.
mega_prom_27082016_0031

„I u narednoj sezoni imamo najveće moguće ambicije. To znači da ćemo se u svim takmičenjima u kojima budemo igrali putruditi da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Takođe, Megin koncept je prepoznatljiv i svima dobro poznat i od njega nećemo odstupati ni u takmičarskoj godini pred nama. Potrudićemo se da igrači što je moguće više napreduju i da ih afirmišemo na pravi način. Mnogo energije i truda ćemo uložiti u njihov razvoj, jer smo svesni da će na taj način i klub moći da napreduje“,

rekao je trener Mega Leksa Dejan Milojević.
I u narednoj sezoni kapiten tima biće Rade Zagorac, koji je i pored brojnih ponuda odlučio da još godinu dana ostane u ekipi Mega Leksa:
mega_prom_27082016_0016
„Pre svega moram da kažem da sam prezadovoljan što ćemo i naredne sezone naše utakmice kao domaćini igrati u Sremskoj Mitrovici. To je naš pravi dom, sjajno se osećamo ovde pre svega jer su nas ljudi fantastično prihvatili od prvog dana. Prethodne dve sezone je bilo pravo uživanje igrati u hali Pinki za sve igrače i ljude u klubu, Nadamo se da ćemo i u ovoj sezoni ljudima koji dolaze da gledaju naše utakmice prirediti zanimljive predstave i dati im mnogo razloga za zadovoljstvo“,
konstatovao je Zagorac. O pripremama za novu sezonu u kojoj će Mega igrati na čak četiri fronta kapiten Mega Leksa je rekao:
„Došlo je dosta novih igrača i potrebno je malo vremena da se oni uvedu u naš sistem. Ali, imamo sjajnu atmosferu u ekipi, za sada sve odlično funkcioniše i ide u najboljem mogućem smeru. Imamo dovoljno vremena do prve utakmice i siguran sam da ćemo potpuno spremni dočekati start u ABA ligi“.
mega_prom_27082016_0042
Zagorac je posebno istakao zadovoljstvo zbog načina na koji je urađena ovogodišnja promocija tima:
„Jako mi je drago što Mega Leks kao klub funkcioniše na malo drugačiji način od ostalih. Ovakav način promocije je zaista bio vrlo originalan i moram da kažem da smo mi igrači uživali i zaista smo se dobro zabavili. Posebno mi je drago što smo bili u prilici da dan provedemo sa ljudima iz Mitrovice koji su nam velika podrška“,
zaključio je Zagorac.
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov