JANKOVIĆ: „AGRESIVNOM ODBRANOM I KONTROLOM SKOKA DO POBEDE“

Vremena za odmor nema. Košarkaši Mega Leksa već u ponedeljak 6. juna od 20 časova nastavljaju seriju za treće mesto Super lige Srbije utakmicom protiv FMP-a. Ovaj put je domaćin tim iz Železnika koji će u svojoj hali dočekati izabranike Dejana Milojevića. Mega je slavila u prvom meču sa 93:77 ali je utakmica prelomljena tek krajem trećeg i početkom poslednjeg perioda.

Borba za plasman u ABA ligu se nastavlja u ponedeljak a trener Mega Leksa Dejan Milojević je istakao da je ključno da ekipa ponovi energiju iz prvog meča:

„Serija se igra na 3 dobijene tako da pobeda u prvom meču ne znači i osvojeno 3. mesto. FMP je pokazao da je ozbiljna ekipa koja je zasluženo došla do polufinala plej-ofa. Potrebno je da ponovimo energiju iz prvog meča da bi došli do nove pobede. Ne smemo da se opustimo već moramo da odigramo maksimalno“,

izjavio je trener Mega Leksa.

IMG_5116

Mega Leks i FMP su se do sada sastali 5 puta u Super ligi i svih 5 pobeda je odneo tim Dejana Milojevića. Mega vodi sa 1:0 u ovoj seriji za 3. mesto i za plasman u ABA ligu će joj biti potrebne još 2 pobede.

Centar Mega Leksa Nikola Janković ističe da je za pobedu Mege ključna agresivna odbrana i kontrola ofanzivnog skoka:

„Drugi meč igramo u vrlo poznatom terenu za nas jer u Železniku treniramo tokom cele godine. Očekuje nas daleko napetija druga utakmica. FMP igra na svom terenu bar 30 posto bolje, što se videlo i u polufinalnoj seriji sa Partizanom. Potrebno je da ponovimo recept iz prvog meča a to je odlična i agresivna odbrana i kontrola ofanzivnog skoka FMP-a, koja je jedna vrlo atletska ekipa gde svi idu na skok. Uz pametna rešenja u napadu, verujem da možemo da dođemo do pobede i na korak od ostvarenja cilja, plasmana u ABA ligu i naredne sezone“,

rekao je Janković.

Meč će na svom 2. kanalu direktno prenositi TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov