RAŠIĆ: „MAKSIMALNO OZBILJAN PRISTUP MEČU“

Košarkaši Mega Leksa u subotu 4. juna od 20 časova započinju borbu za treće mesto koje vodi u ABA ligu naredne sezone. Protivnik je FMP a serija se igra na tri dobijena meča. Termini mečeva su sledeći:

Prvi meč, 04. jun od 20 časova, Sremska Mitrovica: Mega Leks – FMP
Drugi meč, 06. jun od 20 časova, Železnik: FMP – Mega Leks
Treći meč, 08. jun od 19 časova, Sremska Mitrovica: Mega Leks – FMP
Eventualni četvrti meč, 10. jun,  Železnik: FMP – Mega Leks
Eventualni peti meč, 12. Jun, Sremska Mitrovica: Mega Leks – FMP

Karte za utakmicu se prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 dinara za VIP mesta. Meč protiv FMP-a će biti prilika da svi pokažemo humanost. Naime, svako ko pošalje SMS poruku sadržine 44 na broj 3030, dobiće besplatno dve ulaznice za ovaj meč. Cena poruke je 100 dinara i da bi ste preuzeli ulaznice, biće potrebno da pokažete sliku poruke u kafiću Pinki u okviru hale u Sremskoj Mitrovici. Pomoć se skuplja za petogodišnjeg Đorđa Vučenovića iz Sremske Mitrovice, kome je dijagnostifikovan Larsenov sindrom, a sredstva su neophodna za održavanje respiratora bez koga on ne može da diše.

mega_zvezda_29052016_0096

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da Megu očekuje kvalitetan i ozbiljan protivnik:

“Očekuje nas serija za treće mesto. FMP je pokazao da je ozbiljna ekipa koja ima svoje šanse i ambicije. Imamo kvalitet za pobedu ali moramo da damo sve od sebe i odigramo maksimalno kako bi obezbedili 3. mesto i plasman u ABA ligu naredne sezone”,

istakao je Milojević.

Mega Leks i FMP su se sastali do sada 4 puta u Super ligi i Mega je odnela sve 4 pobede. Poslednji put su se sastali u okviru 13. kola Super lige prošle sezone, kada je Mega u Sremskoj Mitrovici slavila sa 96:82.

Plejmejker Mega Leksa Aleksandar Rašić je izjavio da je da zbog ritma utakmica, nema puno vremena za ispravljanje grešaka:

“Sigurno je da neće biti laka serija. Odigrali su odlično protiv Partizana, pokazali su talentovana i mlada ekipa koja igra ozbiljnu košarku. Potrebno je da maksimalno ozbiljno uđemo u meč, odigramo agresivnu odbranu, iskoristimo prednost domaćeg terena i povedemo u seriji. Utakmice su na svaka dva dana i nema puno mesta za ispravljanje grešaka“,

izjavio je plej Mege.

U poluvremenu utakmice će biti organizovana nagradna igra gde će se odabrani gledaoci boriti za Roda nagradne pakete.

Prvi meč serije za 3. mesto između Mega Leksa i FMP-a je zakazan za subotu 4. jun od 20 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov