DANILO NIKOLIĆ NA PUTU KA NBA LIGI

Krilni centar Mega Leksa Danilo Nikolić će po završetku sezone pokušati preko NBA Letnje Lige da se izbori za ugovor u najjačoj ligi sveta. Nikolić će od 2. do 8. jula igrati za Orlando Medžik u Letnjoj ligi koja će se u pomenutom periodu održati upravo u Orlandu.

Do dolaska Rašića najstariji igrač Mege (u aprilu napunio 23 godine) je u redove tima iz Sremske Mitrovice došao u leto 2014. godine, ove sezone je jedan od najbitnijih igrača u sistemu Dejana Milojevića. U ABA ligi je u proseku postizao 10.6 poena i 5.2 skoka a posebno se isticao u ključnim momentima sezone. U Skoplju je tri sekunde pre kraja pogodio trojku za pobedu Mege, na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Mege kao i u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja.

Danilo Nikolić se zajedno sa saigračima iz Mege Nikolom Ivanovićem i Petrom Popovićem, našao i na širem spisku reprezentacije Crne Gore za kvalifikacije za Evrobasket.

Inače, na ovogodišnji NBA draft će izaći čak petorica igrača Mege, Luvavu, Zagorac, Kaba, Jaramaz i Zubac, koji će takođe imati šansu da se u najjačoj ligi sveta pridruže dvojici bivših igrača Mege, Nikoli Jokiću (Denver) i Bobanu Marjanoviću (San Antonio).

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov