MILOJEVIĆ: „PREZADOVOLJAN SAM SEZONOM“

Brojnim povredama desetkovana ekipa Mega Leksa nije uspela da odoli znatno iskusnijem rivalu. Izabranici trenera Dejana Milojevića morali su da pruže ruku košarkašima Crvene zvezde i čestitaju im na trijumfu u ABA ligi. Ubedljivo najmlađi tim regionalnog takmičenja hrabro se borio, ali nije imao snage da pobedom produži finalnu seriju.

Rade Zagorac, kapiten Mega Leksa, prvo je čestitao rivalu na sjajnoj finalnoj seriji i učinku ove sezone:

„Crvena zvezda je pokazala da je najkvalitetnija ekipa u regionu. Mi smo u finalu dali maksimum. Pružili smo koliko smo mogli. Svi znate u kakvoj situaciji se nalazimo zbog povreda. Bili smo konkurentni, ali više od ovoga nismo mogli. Nismo pobedili Crvenu zvezdu nijednom ove sezone i to će nam biti dodatni motiv za mečeve koji nas čekaju. Na kraju, čestitam i mom timu na sjajnom uspehu“.

Dejan Milojević, trener Mega Leksa, prvo je čestitao rivalu na osvojenom trofeju i rekao:

„Posebne čestitke mom prijatelju Dejanu Radonjiću na svim uspesima ove sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA. Takođe, svaka čast mojim momcima. U finalu smo pokazali koliko možemo. Dali smo svoj maksimum, međutim za ekipu snage Crvene zvezde to nije bilo dovoljno. Momci su igrali iznad mogućnosti. Rotacija nam je skraćena, par igrača nikada nije igralo ozbiljnije takmičenje. Nekoliko njih je dobilo priliku da igra finale, a nisu imali minute tokom sezone. Splet okolnosti je takav. Šta je tu je. Stvarno sam prezadovoljan sezonom. Da nam je neko na početku rekao da ćemo igrati finale, koliki god da sam optimista, teško da bi mu verovao. Nadam se da ćemo se što pre oporaviti. Domaća liga počinje za nekoliko dana. Moramo da je dočekamo spremni. Dve ekipe su se zasluženo našle u finalu, kvalitetnija je pobedila. Ko zna možda se ponovo sretnemo u finalu. Nikada se ne zna“.

Na pitanje da kaže zašto je treći meč finala bio slabiji, mladi stručnjak Mege je rekao:

„Premor je u pitanju. Sigurno da važnost nije imala uticaj. Prva dva meča smo napadački igrali jako dobro, treću jako loše. S obzirom na našu rotaciju, više od ovoga se nije moglo. Imali smo snage za jedno poluvreme, pokušavao sam igrače da odmorim izmenama, ali igrači koji su ulazili sa klupe nemaju kvalitet da se suprotstave Crvenoj zvezdi. Kada smo kompletni, Crvena zvezda je i dalje kvalitetnija. Ali u toj situaciji mi možemo da igramo angažovanije i borbenije. Samo iz razloga što mi imamo veći motiv da pobedimo Crvenu zvezdu, nego ona nas. Siguran sam da bi u tom slučaju bili konkurentniji. U ovoj situaciji mi smo imali samo jedan promil šansi da osvojimo titulu“.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov