ZAGORAC: „ŽELIMO DA PRODUŽIMO SERIJU“

Bogat košarkaški program nas očekuje u trećoj utakmici finala ABA lige između Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom. Gosti iz Beograda vode sa 2:0 u seriji ali se izabranici Dejana Milojevića, i pored brojnih izostanaka zbog povreda, neće predati.

Posle odličnog izdanja u prvom meču finala i daleko slabijeg u drugoj utakmici, Mega će u Sremskoj Mitrovici potražiti šansu za produženje finalne serije koja se igra na tri pobede.

Publika u Sremskoj Mitrovici će imati priliku da pozdravi kadete Mega Leksa koji su postali šampioni Srbije u kadetskoj konkurenciji, što je prvi trofej mlađih selekcija u istoriji kluba. Takođe, njima će se pridružiti i pioniri Mege, koji su u prvoj godini postojanja pionirske selekcije u klubu, postali vicešampioni Srbije.

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac je izjavio da će ekipa dati sve od sebe da dođe do pobede:

„U vrlo lošoj situaciji smo posle 0:2 u finalnoj seriji gde se čini da smo svoju šansu propustili u prvom meču dok smo u drugom bili u potpunosti nadigrani što bih pripisao i dosta skraćenoj rotaciji zbog povreda. Očekuje nas treći meč gde ćemo dati sve od sebe da pobedimo i produžimo seriju bar za još jedan meč“,

izjavio je kapiten Mege

Dejan Milojević je istakao da će biti izuzetno teško da oporavi ekipu za kratko vreme:

„Kao što sam izjavio i sinoć, Zvezda je dosta kvalitetnija ekipa od nas i kada smo u punom sastavu, a pogotovo kada imamo ovako skraćenu rotaciju zbog povreda. Izuzetno je kratak period za oporavak igrača ali ćemo pokušati da odigramo našu prepoznatljivu agresivnu odbranu koliko god je to moguće i da, ukoliko nam se ukaže šansa za pobedu, da je iskoristimo najbolje što možemo. Sam ulazak u finale je istorijski uspeh za klub ali ćemo se potruditi da dostojanstveno završimo finalnu seriju“,

izjavio je trener Mege.

U Sremskoj Mitrovici nas očekuje bogat košarkaški program. Ukoliko vremenske prilike to dozvole, na centralnom gradskom trgu između 12 i 15 časova će biti održan „RODA košarkaških dan“ uz mini košarkaške turnire i poklone za posetioce.

mega_bud_190320160006

Uoči utakmice posetioci imati priliku da isprobaju ukuse „Sensation“ gaziranog bezalkoholnog pića. A na samoj utakmici ih očekuju brojne nagrade. Jedan od razloga za što raniji dolazak u halu će i biti Triglav nagradna igra koja će se održati 40-ak minuta pre početka utakmice.

U poluvremenu je predviđena još RODA nagradna igra gde će gledaoci iz različitih pozicija pogađati za poklon pakete. A potom, generalni sponzor Mega Leksa, Leks Group će ispucavanjem majica u publiku izabrati tri gledaoca koji će se takmičiti za vrednu nagradu, plaćen put i smeštaj u Berlin za dvoje i praćenje juniorskog tima Mege na finalnom turniru juniorske Evrolige. Nagradu će uručiti vlasnik kompanije Leks Group gospodin Cvetan Lukanov i kapiten juniorskog tima Mege, Novak Musić. Pored toga, generalni sponzor Mega Leksa je obezbedio i 500 navijačkih udaraljki na tribinama koje će upotpuniti sjajnu košarkašku atmosferu koja nas očekuje u ponedeljak.

Karata u prodaji po ceni od 500 dinara za tribine je ostalo još vrlo malo i biće puštene u prodaju u ponedeljak ujutru.

Utakmica će biti prenošena na TV Arena Sport i Radio televiziji Srbije.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks