MILOJEVIĆ: „SVE JE OSTVARIVO KADA STE HRABRI I IMATE SRCE“

Još jedno neverovatno veče Mege u fantastičnoj atmosferi u Pinkiju je krunisano velikom pobedom nad ekipom Budućnosti, koja je do susreta sa Milojevićevim momcima imala samo 3 poraza u celoj sezoni ABA lige. Jedan od junaka dvomeča sa Podgoričanima je bio i Nikola Ivanović koji je bio nadomak tripl-dabl učinka sa 16 poena i po 8 asistencija i skokova.

Ivanović ističe da je meč bio prepun uspona i padova:

„Nema šta previše da se priča o dešavanjima na terenu. Bila je ovo jedna utakmica sa mnogo uspona i padova, u mnogim trenucima nas je ponela i važnost meča. U napadu nismo bili mnogo pametni, što nas je koštalo da Budućnost dođe do lakih poena iz kontri. Ipak, posle zaostatka od četiri, pet poena minut pre kraja uspeli smo da preokrenemo. Čestitao bih Niku (Danilu Nikoliću), što je pogodio ta dva važna slobodna bacanja za pobedu. Takođe, zahvalio bih se i publici koja je napravila neverovatnu atmosferu“.

mega_bud_190320160043
O razmišljanju o napadu na titulu ABA lige, Ivanović je rekao sledeće:

„Nije to došlo odmah posle Kupa, to razmišljanje postoji od početka sezone. Stvarno smo verovali u ceo naš rad i imamo mnogo potencijala da ostvarimo šampionske snove“.

Posle kontakta u trećoj četvrtini između Marića i Ivanovića, plej Mege je ostao na zemlji sa bolnom grimasom:

„Marić me je, naravno nenamerno, udario kolenom u stomak. Ostao sam bez vazduha, ali sve je bilo ok posle nekoliko minuta“.

Dejan Milojević je nastavio sa fantastičnom serijom rezultata ali je izjavio da ekipa ne staje ovde:

„Kao šta sam rekao, desilo se čudo u Podgorici, evo i sada u Sremskoj Mitrovici. Kada je neko hrabar i ima ovoliko srce kao moji momci, onda je sve ostvarivo. Iako nam zaista mnogo nedostaju tri povređena igrača, Kaba, Jaramaz i Aranitović, mi ne odustajemo od naših snova. Sada smo im korak bliže i sigurno nećemo stati, i nećemo se zadovoljiti time što smo ušli u finale. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo. Jedva čekamo finale koje je malo dalje, a bitno je i da nam se igrači oporave. Svi su dali sve od sebe, Zagorca su hvatali i grčevi u poslednjoj četvrtini, i on je hrabro izgurao… Imam heroje u timu i ponosan sam na njih“.

Na pitanje o šampionskom prstenu, Milojević je izjavio:

„Izgleda možda neozbiljno kada najavljujemo napad na trofeje, ali pokazali smo da to nije bez osnova. Mislim da imamo igru koja nam daje pravo da se nadamo“.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks