PRAZNIK KOŠARKE U SUBOTU PROTIV BUDUĆNOSTI

Posle sjajnog trijumfa u Podgorici i nanetog prvog poraza Budućnosti VOLI na domaćem terenu ove sezone u ABA ligi, košarkaši Mega Leksa imaju meč loptu za finale. Drugi meč polufinalne serije koja se igra na dve pobede, zakazan je u hali PSC “Pinki” u Sremskoj Mitrovici za subotu 19. mart od 21 čas a karte za meč su rasprodate već prvog dana prodaje u četvrtak.

Kao lep uvod u utakmicu, na centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici, kompanija Roda će u subotu od 11 do 16 časova organizovati “Košarkaški dan”. Na improvizovanom košarkaškom terenu za dečake i devojčice do 14 godina uzrasta će biti organizovanja takmičenja u basketu 3 na 3, šutiranju trojki, putu oko sveta a posetiocima će biti deljeni baloni i slatki paketi. mega_olimpija_13022016_0026

Publika u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici će biti dodatno opremljena za ovaj meč pošto će kompanija Roda na tribinama podeliti 500 navijačkih udaraljki pomoću kojih će gledaoci moći da podrže Megu u, nadamo se, još jednom istorijskom trijumfu.

Mega i na ovom meču zbog težih povreda neće moći da računa na Jaramaza, Kabu i Aranitovića ali je sigurno da će, kao i u Podgorici, igrači Mege dati sve od sebe da naprave još jedno veliko iznenađenje i izbace lidera ABA lige posle ligaškog dela.

Trener Mega Leksa Dejan Milojević ističe da je Budućnost, i pored pobede Mege u Podgorici, i dalje favorit:

„Budućnost je i favorit i u ovom meču a njihov poraz u Podgorici je pokazao da ne pobeđuje uvek bolji tim. Mi se nadamo da ćemo moći da napravimo još jedno veliko iznenađenje i pobedom u subotu da se plasiramo u finale, što bi bio fantastičan rezultat za našu mladu ekipu“,

Izjavio je Milojević.

Polufinalna serija se igra na 2 pobede a Mega je u prvom meču u Podgorici slavila sa 81:85. Mega Leks i Budućnost VOLI su se do sada sastajale 7 puta u regionalnom takmičenju a trenutni skor je 4-3 za Budućnost.

Nikola Janković se prvo osvrnuo na meč u Podgorici:

“Napravili smo veliko iznenađenje i došli do pobede koja posebno dobija na težini imajući u vidu probleme sa povredama zbog kojih nam nisu igrali Jaramaz, Kaba i Aranitović. Nismo puno slavili pobedu jer je to tek prvi korak već smo se koncentrisali na naredni meč”,

rekao je Janković i nastavio:

mega_buducnost_24122015_0018

„Budućnost je izuzetno kvalitetna i iskusna ekipa i od njih očekujemo reakciju u ovom meču, još veću borbu i motivisanost. Potrebno je da odgovorimo još jače sa agresivnom odbranom, da uđemo koncentrisani i hladne glave u utakmicu i verujem da uz pravi pristup, možemo da dođemo pobede koja bi bila još jedna potvrda sjajnih rezultata u ovoj sezoni i koja bi nam izuzetno značila”,

završio je Janković.

Za utakmicu u subotu su predviđene dve nagradne igre. Pre utakmice i u pauzi između prve i druge četvrtine će u publiku biti ispucavane majice iz specijalnih sportskih pušaka, a srećni gledaoci koji ih uhvate će dobiti nagrade. Gledaoci koji uhvate obeležene Roda majice će imati priliku u poluvremenu da šutiraju na koš za Roda nagradne pakete. Takođe, generalni sponzor Mege, Leks Group je u okviru proslave 60 godina brenda Faber, pripremio poklone za srećne gledaoce koji uhvate majice, 6 Faber aspiratora.

Utakmica Mega Leks – Budućnost VOLI je zakazana za 19. mart od 21 čas u hali PSC Pinki u Sremsko Mitrovici. Direktan prenos utakmice je obezbeđen na TV Arena Sport i na drugom kanalu Radio televizije Srbije.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks