JARAMAZ: „DA PODIGNEMO FORMU PRED POČETAK PLEJ-OFA“

U poslednjem, 26. kolu ABA lige, košarkaši Mega Leksa dočekuju Metalac Farmakom. Poslednju proveru pred početak plej-ofa regionalnog takmičenja, Mega će imati u ponedeljak 7. marta od 18 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici gde će publika biti u prilici da pozdravi tim, prvi put posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća. Ulaz na utakmicu je slobodan.

Isti dan će na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici od 12 časova do početka utakmice biti organizovano druženje povodom osvajanja kupa gde će građani moći da se slikaju sa trofejom “Žućkove levice”. Košarkaši Mega Leksa će im se takođe pridružiti u periodu od 12:15 do 12:45 i tom prilikom će podeliti majice koje su odštampane povodom osvajanja kupa. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, trofej Kupa Radivoja Koraća će biti izložen u holu PSC Pinki.

mega_kup_21022016_0034

Druženje se nastavlja od 18 časova u hali PSC Pinki gde će košarkaši Mege pokušati da sa pobedom protiv Metalca završe ligaški deo i sačekaju početak plej-of serije protiv Budućnosti. Trener Mega Leksa Dejan Milojević protiv Metalca će imati veliki broj izostanaka pod košem. Naime, osim Alfe Kabe koji se povredio u meču protiv Krke i koji će odsustvovati naredna dva meseca, protiv Metalca zbog povrede neće igrati Milenko Veljković a upitan je i nastup Nikole Jankovića.

Milojević je izjavio da je potrebno da ekipa podigne formu pred plej-of ABA lige:

„Poslednja dva meča u ABA ligi smo izgubili. Posle Metalca nam sledi polufinale plej-ofa i želimo da podignemo formu pred duele protiv Budućnosti i uz našu prepoznatljivu agresivnu igru u odbrani, da dođemo do pobede“.

Mega je u prethodnom kolu izgubila na gostovanju od Krke sa 74:57 dok je Metalac slavio protiv Olimpije sa 74:61. Mega Leks je na 4. poziciji na tabeli ABA lige sa skorom 16-9 dok je Metalac Farmakom na deobi 8. mesta sa 10 pobeda i 15 poraza. Mega i Metalac su se do sada sastajali 3 puta u regionalnom takmičenju a trenutni skor je 2-1 za Metalac. U poslednjem susretu odigranom u okviru 13. kola u Valjevu, Metalac je slavio sa 83:76.

Ognjen Jaramaz očekuje težak meč protiv Metalca:

„Poraz protiv Krke nije puno uticao na atmosferu u ekipi ali svakako nije dobro kad izgubimo meč i potrebno je da podignemo formu. Iako meč protiv Metalca nema rezultatski značaj za nas, želimo pobedu za što bolje raspoloženje pred početak plej-ofa. Poznajemo dobro ekipu Metalca, igrali smo 2 puta ove sezone i vrlo su nezgodan protivnik. Moramo da odigramo na najvišem nivou i da budemo koncentrisani u igri tokom celog meča. Uz agresivnu igru u odbrani i pametna rešenja u napadu, verujem da možemo da dođemo do pobede i da na lep način zaključimo ligaški deo sezone u regionalnom takmičenju“.

mega_olimpija_13022016_0038

Kompanija RODA će pre početka utakmice i u pauzama u toku meča organizovati ispucavanje majica iz sportskih pušaka za gledaoce. U poluvremenu će se devojčice iz ŽKK Srem takmičiti u košarkaškim veštinama a kompanija RODA će ih, pored poklon paketa, nagraditi i sa košarkaškim loptama za klub.

Utakmica Mega Leks – Metalac Farmakom je zakazana za ponedeljak 7. mart od 18 sati u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Ulaz na meč je slobodan. Utakmicu će direktno prenositi TV Arena Sport.

Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov