PECARSKI NA DŽORDANOM KAMPU U ZAGREBU

Mladi košarkaš Mega Leksa Marko Pecarski, koji je u februaru napunio 16 godina, učestvovaće na prestižnom „Džordan brend klasiku“ koji će se održati od 4. do 6. marta u Zagrebu. Pecarski će na kampu u Zagrebu pokušati da se izbori za mesto na centralnoj manifestaciji „Džordan brend klasika“ koja će biti održana u aprilu u Bruklinu.

Prošle godine je na glavnom događaju u Bruklinu učestvovao drugi mladi igrač iz Mega Leksa, Nikola Mišković.

Marko Pecarski je sa juniorima Mega Leksa uspeo da se kvalifikuje za finalni turnir juniorske Evrolige koji će se održati od 12. do 15. maja u Berlinu. Pecarski je u kvalifikacijama koje su održane u Rimu u proseku beležio 12.8 poena i 8.5 skokova.

Mladi centar ove sezone u Roda Juniorskoj ligi Srbije u proseku beleži 17.2 poena i 10.8 skokova (indeks 25.5) za nešto manje od 28 minuta na terenu. Pecarski takođe igra i za kadete Mege gde u Triglav Kadetskoj ligi Srbije u proseku ima 25.8 poena (64% šut iz igre) i 13.9 skokova za ukupan indeks korisnosti 37.5 za nešto više do 30 minuta na parketu.

Marko Pecarski se jedan dan posle 16-og rođendana našao u sastavu prvog tima Mega Leksa u meču koji je 13. februara odigran protiv Union Olimpije u okviru 24. kola ABA lige.

Foto: Ivica Veselinov/Mega Leks