MILOJEVIĆ: „ODBRANA JE OPET PRESUDILA“

Pobedom nad ekipom Konstantina košarkaši Mega Leksa izborili su učešće u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Nišlije su izabranicima Dejana Milojevića u prvom poluvremenu pružile snažan otpor, a osnovni problem za igrače Mege bio je loš procenat šuta. Ipak, odličnom odbranom i agresivnom igrom tokom svih 40 minuta Mega je slomila otpor domaćina i zasluženo slavila:

„Zadovoljan sam pobedom“, počeo je izlaganje na konferenciji za medije posle meča Dejan Milojević i potom dodao:

Iskren da budem, očekivao sam ovakvu utakmicu. Znao sam da je Konstantin ozbiljna ekipa i jako poštujemo ono što radi moj kolega Marko Cvetković. Oni su ušli maksimalno motivisano i igrali su jako pametno protiv nas. Sa druge strane, mi smo u prvom poluvremenu jako loše šutirali. Tokom čitave utakmice nas nije služio šut za tri poena, u prvom poluvremenu smo van linije 6,75 imali katastrofalan učinak 16-1, a za ceo meč skromnih 17 odsto. Međutim, odbrana je ta koja nas držala i koja nam je donela ovu pobedu kao i mnogo puta ove sezone“.

Strateg Mega Leksa potom je dublje analizirao pojedine statističke paramtere za koje je smatrao da su bili prelomni faktor u ovom meču:

„Imali smo 22 skoka u napadu, čak 15 osvojenih lopti, čime smo naterali protivnika na čak 19 grešaka. To je ono što je presudilo pobednika i zbog toga stvarno ne mogu da budem nezadovoljan odnosom igrača, jer sam mogao da vidim da su dali sve od sebe“.

Milojević je imao mnogo reči hvale na račun Konstantina:

„Nije slučajno što su već godinama na završnom turniru Kupa i što nikome nisu lak zalogaj. I u domaćem prvenstvu igraju jako dobro i ja im želim da nastave tako“.

Na pitanje kog bi rivala više želeo u polufinalu Borac ili Metalac, Milojević je rekao:

„Ko god da nam dođe za rivala u polufinalu biće nam teško, i to stvarno mislim. Metalac je ekipa koja nas je pobedila u poslednje četiri utakmice. A,Borac ako prođe, znači da ima snagu da pobedi jednu tako kvalitetnu ekipu. Potrudićemo se pre svega da igrače odmorimo, a ko god da nam bude protivnik ne smemo da razmišljamo o finalu, jer nas do finala očekuje težak put“, zaključio je Milojević.

FOTO: kss.rs