MILOJEVIĆ: “MOJI MOMCI SU ODIGRALI HRABRO”

Izabranici trenera Dejana Milojevića po ko zna koji put ove sezone pokazali su da se nikad ne predaju. I pored zaostatka od čak 18 poena igrači Mega Leksa su pokazali karekter i sjajnom igrom u odbrani uspeli su da naprave čudesan preokret i savladaju Partizan.

Sjajnu epizodnu rolu imao je Milenko Veljković koji je za samo devet minuta na parketu imao sedam poena i šest skokova. Posle meča talentovani centar je rekao:

“Jako bitna pobeda za nas, dobili smo jednog od glavnih konkurenata za plej-of i napravili veliki korak ka plej-ofu. Preostaje nam da u narednim utakmicama damo sve od sebe i sačuvamo mesto koje vodi u plej-of. U prvom poluvremenu smo igrali mnogo mekano, verovatno i pod utiskom publike. U drugom delu utakmice smo uspeli da se trgnemo, preokrenemo meč u svoju korist na kraju zasluženo slavimo“.

slavlje

Na njegovu priču nadovezao se i trener Dejan Milojević:

“Danas smo prikazali dva lica. U prvom poluvremenu ništa nismo igrali, dozvoliii smo 10 ofanzivnih skokova i igrali previše mekano. Nismo bili agresivni u odbrani koja je naš zaštitni znak ove sezone i bili smo impresionirani atmosferom u Pioniru. Većina igrača je prethodnih sezona igrala u mlađim selekcijama i nije imala priliku da igra u ovakvoj atmosferi”, kratko je zastao Milojević i potom dodao:

“U drugom poluvremenu smo odigrali kako treba a na sve to smo i nadoknadili veliki deficit u skokovima koji smo imali u prvom poluvremenu. Imali smo i 12 ukradenih lopti što je takođe odlično. Ovo je jako bitna pobeda za nas, pokazali smo karakter kao i do sada tokom sezone, kada smo se više puta vraćali iz minus 20. Moji momci su odigrali hrabro i ja im čestitam na tome. Hvala navijačima koji su me toplo dočekali kao i svaki put kada gostujem u Pioniru“.

Na konstataciju novinara da je Aleksandar Aranitović odigrao verovatno najbolji meč ove sezone, Milojević je rekao: „Istina je da je Aranitović odigrao najbolju utakmicu do sada, verovatno da bi posle mogao brata (Petra Aranitovića) da zafrkava kod kuće.