SAMARDŽISKI: „MEGI ZAHVALAN NA SVEMU“

Predrag Samardžiski novi je član turskog prvoligaša Buyukcekmece. Iskusni centar imao je otvoreni ugovor sa Mega Leksom gde je došao da pomogne posle povrede Alfe Kabe na početku sezone, i posle unosne ponude ekipe iz Istranbula seli se u Tursku.

„Vreme koje sam proveo u Megi je jedan od najlepših perioda u mojoj karijeri. Atmosfera je bila fantastična, imao sam sjajan odnos sa trenerom i saigračima i moram da istaknem da u Megi vladaju izuzetno zdravi odnosi. Zato moram da kažem da sam u isto vreme srećan, ali i pomalo tužan što odlazim. Srećan, jer sam našao dobar inostrani angažman, a tužan jer napuštam sjajan tim kakav je Mega Leks“,

rekao je nakon poslednjeg treninga sa ekipom Samardžiski i dodao:

„To što sam imao otvoren ugovor ni na koji način nije uticalo na moje igre. Davao sam sve od sebe, igrao za tim svim srcem i tako pristupao svakoj utakmici jer su takav pristup imali i svi ostali igrači. Kao najiskusniji u ekipi sam se trudio da dam primer momcima i da kada je najpotrebnije, povučem najviše. Verujem da sam u tome i uspeo“.

6R0A8908Samardžiski je na sedam utakmica u ABA ligi prosečno beležio 10,6 poena i 6,6 skokova po meču i u značajnoj meri je pomogao mladom timu Dejana Milojevića da u prvih devet kola regionalnog takmičenja upiše čak šest pobeda i bude na deobi trećeg mesta:

„Veoma sam zahvalan Dejanu Milojeviću na fantastičnom radu koji mi je pružio za ova dva meseca. Za to kratko vreme sam značajno podigao svoju igru i došao do nivoa koji nisam dosegao u svojoj karijeri godinama. Dejan zaista ima poseban pristup igračima i specifičan način treninga. Apsolutno i razume košarku pošto je bio igrač. Siguran sam da sam ja samo jedan od košarkaša u nizu koji će mu biti večno zahvalni zbog vrhunskog rada i tretmana. Voleo bih tokom leta da sa njim individualno treniram jer je to neprocenjivo i nadam se da će mi se ta želja ispuniti“,

konstatovao je Samardžiski i na kraju poručio:

„Mega mi je prirasla srcu i nastaviću da je pratim. Želim joj sve najbolje u daljoj borbi za plej-of. Ova ekipa je pokazala karakter iako je sačinjena od veoma mladih momaka i verujem da će uspeti da izbori plasman među četiri najbolje u ABA ligi što bi bio pravi podvig“.

Odlaskom makedonskog reprezentativca, najstariji igrač u redovima Mege u nastavku sezone biće 22-godišnji Danilo Nikolić.

Foto: Mega Leks