MEGA LEKS SRUŠIO EVROLIGAŠA

Košarkaši Mega Leksa nastavili su sa prijatnim iznenađenjima u utakmicama tokom pripremnog perioda. Posle pobeda nad ekipama Budućnosti i Trabzona, najmlađi tim ABA lige savladao je i aktuelnog šampiona Turske i ovosezonskog učesnika Evrolige Karšijaku sa 73:69.

Izabranici trenera Dejana Milojevića do velike pobede koja će im sigurno mnogo značiti na polju samopuzdanja pred start regionalnog takmičenja stigli su zahvaljujući fantastičnoj igri u završnici . Mega je serijom 10:0 minus od pet poena (61:66), pretvorila u vođstvo koje je dobrom i smirenom igrom uspela da sačuva do kraja i apsolutno zasluženo slavi.

Meč je odigran u sjajnoj atmosferi pred oko 1800 gledalaca koji su mogli da uživaju u zaista dobroj utakmici. Trijumf Mege još više dobija na značaju ako se zna da su zbog povreda odsustvovali Nikola Ivanović, Alfa Kaba i Aleksandar Aranitović, a tokom meča zbog nezgodnog udarca u drugoj četvrtini domaći su ostali lišeni pomoći i Timotea Luvavua.

Da bi Mega mogla da napravi senzaciju naslutilo se u trećoj deonici kada su izabranici trenera Dejana Milojeviča došli do sedam poena prednosti (48:41). Međutim, iskusni tim Karšijake je uspeo da napravi preokret i dođe do vođstva (53:60). Međutim, predvođeni kapitenom Zagorcem i odličnim Simeunovićem, košarkaši Mege se nisu predavali, pokazali su zavidan nivo borbenosti i hrabrom igrom u finišu došli do trijumfa.

Pred početak utakmice održana je i prigodna svečanost. Naime, iz upotrebe je povučen dres sa brojem 15 u čast Nikole Jokiće koji je ovog leta direktno iz Mega Leksa otišao u redove NBA ligaša Denvera.

Mega Leks – Pinar Karšijaka 73:69 (17:20, 19:12, 17:25, 20:12)

Mega Leks: Simić, Đoković 1, Jaramaz 10, Veljković, Samardžiski 4, Pavlović, Luvavu 2, Zagorac 18, Simeunović 19, Nikolić 7, Janković 12.

Pinar Karšijaka: Regland 5, Palasios 6, Ajverson 9, Bajgul 7, Guven, Altintig 6, Džastin Karter 12, Kodž, Gonlum 9, Gabrijel 13, Džoš Karter, Šenturk 2.