MEGA BOLJA OD REPREZENTACIJE KINE U PIONIRU!

Košarkaši Mega Leksa su zabeležili pobedu i u drugom pripremnom meču pošto su u Pioniru bili bolji od reprezentacije Kine. Kina – Mega Leks 85:90 (20:28, 30:18, 19:21, 16:23).

I u ovom meču je, pre svega, do izražaja došla timska igra Mege uz dosta asistencija i pet dvocifrenih igrača. Jaramaz je postigao 18 poena, Luvavu 16, Ivanović 15 a Kaba i Pavlović po 13.

Dejan Milojević je započeo meč sa petorkom Ivanović, Jaramaz, Luvavu, Nikolić i Kaba. U dosta izjednačenoj četvrtini, Pavlović je uspeo da uhvati nekoliko lopti u napadu a dobrim finišom je Mega došla do 8 poena prednosti na kraju prvih 10 minuta.

Usledio je najslabiji period utakmice za Mega Leks kada je Kina kaznila nekoliko greški Meginih igrača i povela. Ipak, nije uspela da se odlepi jer su trojke pogodili Ivanović i Aranitović i na odmor se otišlo sa plus 4 za reprezentaciju Kine.

Kina je održavala vođstvo do sredine treće četvrtine kada je Mega preko dve akcije, Aranitović za Luvavua i Jaramaz za Pavlovića, povela sa 63:61. Na poslednjih 10 minuta se otišlo sa dva poena prednosti za Kinu.

U poslednjoj četvrtini je Mega dodatno podigla intezitet u odbrani i preko nekoliko brzih kontri došla do plus 10, uz atraktivna zakucavanja Luvavua i Kabe. Kinezi su pokušali da priprete u finišu ali je Mega Leks sačuvao pobedu.

Mega Leks: Simić, Musić, Aranitović 5, Nikolić 2, Đoković, Luvavu 16, Jaramaz 18, Simeunović 4, Pavlović 13, Kaba 13, Ivanović 15, Veljković 4.