ĆAKIĆ:“VELIKI PEH, IGRAĆEMO ZA ZAGORCA“

Veoma dobra igra ekipe Mege Leksa na premijeri ABA j.t.d lige i gostovanju šampionu ostala je u senci teže povrede Radeta Zagorca sredinom poslednje četvrtine.

Kapiten Mega Leksa je u 35. minutu presekao napad rivala, zatim hrabro krenuo na zakucavanje, ali se posle duela sa Stefanom Nastićem i faula centra Crvene zvezde, nezgodno dočekao na ruku i tom prilikom došlo je do preloma. Prema prvim prognozama, Zagorac se na parketu očekuje tek za tri meseca.

6R0A8785„Izostanak Zagorca je ogroman hendikep. Ne samo zbog njegovog kvaliteta na terenu, već i izuzetnog značaja za psihološku snagu naše mlade ekipe. O kakvom se karakteru i igraču radi najbolje govori podatak da posle preloma i uprkos jakim bolovima nije želeo da napusti igru. Borio se do kraja, nošen ogromnom željom za pobedom. I sa tako slomljenom rukom postigao je još sedam poena. To je podatak koji dovoljno govori sam za sebe“,

rekao je Goran Ćakić, sportski direktor Mega Leksa i dodao:

„Zagorac je kapiten našeg tima i pravi vođa na terenu, što pokazuje na svakom treningu i meču. Učinićemo sve da mu, što je moguće više, olakšamo oporavak od povrede koja je njemu, ali i svima nama izuzetno teško pala. Sada je najbitnije da se posveti oporavku, a naš medicinski tim će mu obezbediti najbolje moguće uslove. Predstoje nam veoma teški mečevi sa Partizanom i ekipom Budućnosti, moraćemo da zbijemo redove i probamo da u što većoj meri nadoknadimo njegov izostanak. Igraćemo i za njega. Siguran sam da će mu svaka naša pobeda olakšati oporavak“,

istakao je Ćakić.

Peh za Mega Leks je i činjenica da su osim Zagorca povrede zgloba u duelu sa Zvezdom zadobili Nikola Ivanović i Nikola Janković.

Utakmica drugog kola ABA lige sa Partizanom na program je već u nedelju od 17 sati u dvorani Pinki u Sremskoj Mitrovici.

Foto: Mega Leks