PORAZ MEGE U ZAVRŠNICI MEČA XIV KOLA ABA LIGE!

U XXIV kolu ABA Lige, Mega Leks nije uspeo da savlada goste iz Beograda, Partizan NIS. Utakmica je završena rezultatom 73:75, po četvrtinama 17:25, 17:16, 12:13, 27:21.

Mega je bolje otvorila meč, koševima Miljenovića povela 7:2, nakon čega su se razigrali crno-beli i predvođeni kapitenom Milosavljevićem napravili seriju 13:2, za prvu veću prednost (15:9). U nastavku poluvremena oba tima su igrala u serijama, Mega je dva puta stizala do egala, ali je  Partizan otišao sa sedam poena prednosti na poluvreme (41:34). 

Drugo poluvreme je nastavljeno u vrlo sličnom ritmu, s tim da je Mega prikazala mnogu bolju igru. U samoj završnici meča igralo se poen za poen, ali Mega nije uspela da izdrži pritisak i pogodi nekoliko važnih šuteva.

MEGA LEKS: Kešelj 23, Krstić, Đoković, Jaramaz 5, Veljković, Miljenović 14, Jokić 11, Šulović 2, Simović, Simeunović 4, Nikolić, Musli 14.

PARTIZAN: Pavlović 18, Tepić, Murić 9, Marinković 3, Dalo, Milutinov, Milosavljević 11, Mačvan 23, Đumić 4, Andrić 7, Milutinović, Bezbradica.

Marko Kešelj u obraćanju novinarima rekao je:

„ Mislim da je ovo bila sjajna utakmica. Imali smo loš procenat šuta za tri poena. Dokazali smo da Jadransku ligu možemo da igramo sjajno, protiv najboljih. Biće bolje u nekom sledećem susretu.“

Dejan Milojević, trener Mega Leksa:

„Čestitam Partizanu. Mi smo bili dosta smireni i staloženi. Na kraju smo imali šansu, ali sa ovakvim procentom šuta za tri poena teško je pobediti. Igrali smo dobro tri četvrtine, imali smo i dosta šansi ali kad god je trebalo da pogodimo, nismo. Nadam se da će biti bolje sledećeg puta“