ODLIČNA IGRA OGNJENA JARAMAZA ZA POBEDU U20 REPREZENTACIJE SRBIJE NA TURNIRU „TURGUT ATAKOL“ U TURSKOJ!

Reprezentativci Srbije do 20 godina osvojili su prestižni turnir „Turgut Atakol“, koji je završen u Istanbulu. Izabranici selektora Dejana Mijatovića u finalnoj utakmici savladali su selekciju Bugarske koja je sve do polovine poslednje četvrtine pružala veoma jak otpor. Utakmica je završena rezultatom 87:70 (25:16, 16:22, 21:21, 21:11). 

Odličnu partiju pružio je mladi plej Mega Vizure Ognjen Jaramaz, koji je postigao 14 poena, 4 skoka i 2 asistencije.

Selektor mlade reprezentacije, Dejan Mijatović izjavio je:

“ Neprocenjivo je koliko nam je ovaj turnir značio zbog situacije u kojoj se nalazimo. Nismo u Srbiji mogli da pronađemo adekvatnog protivnika, a morali smo da uigramo puno igrača koji su nam se sukcesivno priključivali. Marko Tejić i Nikola Rebić su na primer krenuli u Istanbul sa samo dva treninga sa ekipom. Ipak, momci su se pokazali u najboljem mogućem izdanju, ostvarili pet pobeda i trijumfovali na ovako jakom turniru. Tokom turnira smo pokazali da možemo da igramo odbranu na visokom nivou, dok u napadu ima još prostora za napredak. Moramo ostati čvrsto na zemlji, osvežiti tim po povratku u Srbiju, jer nas čeka finiš priprema za Evropsko prvenstvo što je naš prevashodni cilj i čemu je sve podređeno.“

SRBIJA U20: Đorđević, Rebić 16, Pot 6, Bursać, Kutlešić, Todorović, Novak 12, Jaramaz 14, Janković 19, Babović, Apić 6, Tejić 14.

BUGARSKA U20: Ivkov, Marinov, Mihajlov 12, Vezenkov 28, Stojanov 6, Karanfilov 2, Minkov 8, Grožev, Pejčinov, Vutev 8, Galabov 6, Titov.