MEGA LEKS PROTIV KONSTANTINA U 5. KOLU SUPERLIGE

Košarkaši Mega Leksa će u ponedeljak 11. maja u okviru 5. kola Superlige dočekati niški Konstantin.

Mega je u prethodnom kolu zabeležila svoju prvu pobedu u ovogodišnjoj Superligi i to na gostovanju u Pančevu protiv Tamiša, kada je ubedljivo slavila sa 61:102. Trener Dejan Milojević je bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe u Pančevu, a o važnosti sledećeg meča je izjavio sledeće:

“Protiv Tamiša smo zabeležili jako bitnu pobedu pre svega na psihološkom planu. Loš početak Superlige je verovatno uticao i na samopouzdanje ekipe pa je jako bitno da sa pobedom protiv Konstantina, potvrdimo povratak na pobednički kolosek. Vrlo dobra odbrana iz meča sa Tamišem je svakako recept i za naredne utakmice i uz takav pristup, verujem da možemo da dođemo do novih pobeda, na prvom mestu protiv Konstantina”.

Protiv Tamiša su priliku dobili i igrači koji u meču protiv Metalca nisu ulazili u igru a svojom igrom su ostavili pozitivan utisak na trenera Milojevića koji je ipak istakao dobru igru tima:

“Zadovoljan sam partijom svih igrača jer smo igrali kao tim i to je ono najbitnije”.

Mega se sa Konstantinom poslednji put sastajala u sezoni 2012/13 kada su odigrana ukupno četiri meča. U KLS-u je svaka ekipa slavila po jednom dok je u Superligi Mega pobedila u oba meča, rezultatom 85:73 na domaćem terenu i 70:79 u gostima.

Konstantin je u prva četiri kola Superlige zabeležio sve poraze ali to svakako neće opustiti košarkaše Mega Leksa. Upravo to je i istakao košarkaš Mege Nenad Miljenović:

“Mi praktično imamo samo jednu pobedu više od njih pa sa te strane svakako neće biti opuštanja. Porazom protiv Metalca na domaćem terenu smo ispucali pravo na kikseve pa do kraja prvog dela Superlige moramo da pobedimo sve utakmice. Ukoliko ponovimo igru iz meča sa Tamišem, verujem da ćemo pobediti Konstantin”.

Za utakmicu je delegirana sudijska trojka u sastavu Juras, Obrknežević i Milovanović

Meč se igra u ponedeljak 11. maja od 20:00 u Hali PSC Ušče u Sremskoj Mitrovici.