MEGA BEZ STARTERA IZGUBILA U NOVOM SADU!

Košarkaši Mega Leksa su, oslabljeni neigranjem 6 prvotimaca, izgubili u rezultatski nebitnom meču u Novom Sadu od Vojvodine Srbijagas sa 85:76 (26:19, 16.26, 25:16, 18:15). Mega je na utakmicu 14. kola Superlige otišla bez Jokića, Miljenovića, Kešelja i Vebstera a odlukom trenera Milojevića, u igru nisu ulazili Šulović i Zagorac.

Najbolji u redovima Mega Leksa je bio Ognjen Jaramaz sa 14 poena, 5 skokova i čak 12 asistencija (indeks 29) dok je Milenko Veljković imao 16 poena i 9 skokova. Kod Vojvodine se istakao Ljubomir Čampara sa 28 poena.

Vojvodina je od starta meča održavala prednost od nekoliko poena razlike. Veljković je započeo meč sa 6 poena, Nikolić je postigao trojku uz nekoliko dobrih odbrana ali je domaća ekipa trojkom Jeremića otišla na prvi odmor sa 26:19.

Mega nije dozvoljavala Vojvodini da se odlepi a onda je usledio period odlične igre krajem druge četvrtine kada su Jaramaz i Krstić pokrenuli ekipu u napadu. Nikolić je vezao blokade a odličnim asistencijama i timskom igrom Mega uspeva da preokrene i trojkom Simeunovića da ode na poluvreme sa 42:45.

Početkom treće četvrtine domaća ekipa sa nekoliko trojki preuzima vođstvo (60:53). Mega uzvraća mini serijom 0:6. Gosti boljom igrom u finišu vode sa plus 6.

U poslednjih 10 minuta nije bilo snage za preokret pošto su Čampara i Novak podigli Vojvodinu na +12 i do kraja meča su rutinski sačuvali prednost.

Mega Leks je završio na 4. mestu sa skorom 7-7 dok je Vojvodina 5. sa 6-8.

Naredni meč je polufinale plej-ofa već u subotu od 18 časova u Hali Pionir, gde će Mega Leks igrati protiv Crvene zvezde.

Mega Leks: Krstić 14 poena, Đoković 5 poena, Jaramaz 14 poena, 5 skokova i 12 asistencija, Veljković 16 poena i 9 skokova, Bojić 6 poena, Šulović, Simović 5 poena, Zagorac, Simeunović 8 poena, Nikolić 8 poena, 4 skoka i 4 blokade.

Ognjen Jaramaz:“Loše smo otvorili meč pa je Vojvodina uspela da nametne svoj ritam. U drugoj četvrtini smo se vratili pa uspeli i da povedemo na kraju. U drugom poluvremenu su nas potpuno nadigrali i zasluženo su došli do pobede“.

Dejan Milojević:“Čestitam Vojvodini na ovoj pobedi i odličnoj sezoni. Plej-of nam počinje prekosutra i morao sam da odmaram glavne igrače ali to ne umanjuje pobedu Vojvodine. Nismo odgovorili na čvrstu igru domaće ekipe koja je u drugom poluvremenu došla do prednosti koju je rutinski sačuvala. Okrećemo se plej-ofu“.