BRONZA ZA U20 REPREZENTACIJU SRBIJE!

U20 reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Izabranici Dejana Mijatovića savladali su reprezentaciju Hrvatske, rezultatom  79:66, po četvrtinama 17:18, 22:18, 22:12 i 18:18.

Srbija: Đorđević, Rebić 10, Pot 5, Kaplanović 1, Dobrić, Aranitović, Novak 14, Jaramaz 15, Janković 11, Andrić 3, Šalić 4, Tejić 16

Hrvatska: Bašić, Marineli 2, Gulam, Bošnjak 8, Demo 8, Mavra 11, Brzoja, Gabrić, Bundović, Bačak, Marić 2, Zganec 17.

Selektor Mijatović izjavio je:

“Ovo je bila moja najteža reprezentativna misija za sedam godina koliko sam u KSS. Najteža nedelja u mojoj trenerskoj karijeri. Samo najbliži saradnici znaju kakvih smo imali problema od prvog dana priprema zbog brojnih otkaza, povreda i kalendara takmičenja. Zato želim da se posebno zahvalim Nemanji Đorđeviću, Miroslavu Pašajliću, Milošu Koprivici, Aleksandru Bursaću i Matiji Milinu koji su naknadno pozvani da samo treniraju sa nama i pomognu nam iako su znali da neće ići na šampionat. Ovo je i njihova medalja. U ovoj konkurenciji ne znamo za medalju od 2008. godine. Međutim, ova generacija igrača rođenih 1994. godine ne zna za neuspeh. Bili su treći u Evropi, drugi na svetu i sada su ponovo na pobedničkom postolju. Nije im bilo lako posle poraza od sjajne selekcije Turske u polufinalnom susretu, ali su pronašli način da se podignu, oporave, što i jeste karakteristika pravih šampiona. Bili su borbeniji i hrabriji, više želeli pobedu i medalju od selekcije Hrvatske, što je bilo presudno na ovom meču. Još jednom svaka im čast na uloženoj energiji, trudu i radu i strašću sa kojom igraju u reprezentativnom dresu.”

Kompletnu statistiku možete pogledati ovde.