VRLO BITNA POBEDA MEGA VIZURE U VIII KOLU ABA LIGE

Košarkaši Mega Vizure brzo su se oporavili od poraza u Zagrebu. Mega je pred oko 500 ljubitelja košarke u Sportskoj hali Smederevo pobedila ekipu Širokog rezultatom 82:73, po četvrtinama 21:16, 16:17, 22:22 i 23:18.

Odličnu partiju pružio je kapiten Mege Nemanja Dangubić, koji je utakmicu završio sa 17 poena, Varda sa 15, Micić 12, a Luković 11. Nenad Miljenović je bio najbolji asistent utakmice sa 7 uspešnih dodavanja i 9 poena. Na drugoj strani Tomislav Petrović je sa 20 poena bio najefikasniji akter utamice. Barać je svih 16 poena postigao u drugom poluvremenu, a zapaženu ulogu imao je i Džonatan Džons sa 15 postignutih poena.

Na konferenciji za novinare kapiten Mega Vizure, Nemanja Dangubić izjavio je:

„ Jako bitna pobeda za nas, pogotovu posle onoga što nam se dogodilo u Zagrebu. Vratili smo se na pobednički kolosek i to je najbitnije. Utakmicu smo odlično otvorili, ali opet smo imali nekoliko padova. Krajem treće četvrtine i polovinom poslednjeg perioda uspeli smo da prelomimo rivala i zabeležimo pobedu“.

 

Dejan Milojević je naglasio da je očekivao ovakvu utakmicu jer je Široki ekipa koja ne sme da se potceni:

„ Imali smo za protivnika vrlo nezgodnog rivala. Gotovo sve vreme su bili u igri i tek smo u poslednjoj četvrtini uspeli da napravimo neku osetniju razliku. Očekivali smo ovakvu utakmicu. Široki je dobio Zvezdu, a na još nekoliko utakmica su pružili odličnu partiju. Znao sam da samo maksimalnim angažovanjem možemo do pobede. Igrali smo prilično dobro, kontrolisali veći deo meča i na kraju zasluženo slavili. Sada nas čeka Zvezda gde nemamo ništa da izgubimo, ali mnogo možemo da dobijemo.“

 

U devetom kolu košarkaši Mega Vizure se u Beogradu sastaju sa Crvenom zvezdom.