PORAZ MEGA VIZURE OD IGOKEE U III KOLU ABA LIGE

BEZ ODBRANE NEMA POBEDE

 

Posle tri kola ABA lige Mega Vizura i Union Olimpija su jedine ekipe koje do sada nisu osetile slast pobede. Mega je u trećem kolu, pred više od hiljadu ljubitelja košarke u Sportskoj hali Smederevo poklekla u duelu sa Igokeom. Ekipa iz Aleksandrovca iskoristila je iskustvo svojih igrača, ali i veliki broj grešaka domaćih košarkaša koji su, ako je to za utehu, u duelu sa prvakom Bosne i Hercegovine pružili možda i najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone. To se pre svega odnosi na igru u prvih 25 minuta kada su izabranici Dejana Milojevića dobro parirali ekipi Dragana Bajića.

Nažalost, kako je vreme odmicalo postajalo je sve jasnije da mlada ekipa Mega Vizure ne može da u istom ritmu odigra svih 40 minuta. Od 25. minuta pri rezultatu 50:50, na poslednji odmotr se otišlo sa čak 11 koševa prednosti za goste – 67:56. Ovu razliku Pavković, Jorović, Štemberger, Gordić i ostali rutinskom igrom su sačuvali u poslednjih deset minuta utakmice.

Do prve pobede u sezoni Aleksandrovčane su vodili Nikolić i Bunić sa po 13 pogodaka, Jorović i Bakić sa po 12, dok su po deset ubacili odlični organizator igre Miljan Pavković i Gajović.

–          Moram da priznam da je naše iskustvo večeras došlo do izražaja i to nam je umnogome pomoglo da dobijemo ovu jako bitnu utakmicu. Čestitam momcima Mega Vizure na borbenoj igri i želim im puno uspeha u nastavku sezone. Nemamo mnogo vremena za radovanje jer nas uskoro čeka prvo kolo Evro kupa i utakmica u Turskoj – rekao je posle utakmice Miljan  Pavković.

 

Uz iskrene reči zahvalnosti na izuzetnom gostoprimstvu u Beogradu i Smederevu, šef struke Igokee Dragan Bajić naglasio je važnost utakmice za obe ekipe. Po njegovim rečima veći pritisak bio je na njegovoj ekipi.

–          Bilo je mnogo nervoze posle dva startna poraza iako smo igrali protiv jakih rivala. Osećao se pritisak kod igrača, a ni meni nije bilo ništa lakše. Dobro smo odradili skauting jer ja respektujem ovu mladu ekipu Mege, kao i kolegu Dejana Milojevića. Znajući da je najveća mana ove ekipe nedostatak iskustva očekivao sam oscilacije svojstvene mladim timovima.  Mi smo to znalački iskoristili sredinom treće četvrtine i utakmicu mirno i pasmdetno priveli kraju.

 

Za Vasliji Micića dileme nije bilo. Razlog poraza je neobjašnjiv pad koncentracije u trećoj četvrtini.

–          Ne dešava nam se ovo prvi put da odigramo loše treći period igre. Mislim da nam je želja u tom drugom poluvremenu najviše nedostajala. Odigrali smo dobro prvo poluvreme kada smo propustili priliku da napravimo veću razliku. Zaslužena pobeda Igokee.

–         

Za Dejana Milojevića igra u odbrani je glavni razlog poraza na ovoj utakmici.

–          Primili smo 90 poena. Moji igrači trenutno ne razmišljaju o odbrani, svako gleda kako će da da koš. Moraćemo to što pre da popravimo jer ovako više ne može. Imamo puno prostora za napredak ali mi se čini da veliki broj igrača ne shvata ozbiljnost ove lige. Moraćemo da damo i više od dvojih mogućnosti ako mislimo nekoga da pobedimo. Možda nemamo kvalitet ali moramo da pokažemo želju za pobedom.    

Naredni rival Mega Vizure u četvrtom kolu biće Krka iz Novog Mesta. Slovenački predstavnik je u prethodna tri kola ostvario dve pobede i jedan poraz i biće težak protivnik momcima Dejana Milojevića. Utakmica se igra 19. oktobra od 19 časova u Sportskoj hali u Smederevu.