MEGA VIZURA UKRASILA RODJENDAN KK SMEDEREVA!

Košarkaši Mega Vizure odigrali su u sredu 2. oktobra poslednju kontrolnu utakmicu pred start ABA lige i okršaj sa prvakom Hrvatske ekipom Cedevite. Povodom lepog jubileja, proslave 60 godina postojanja KK Smederevo, ova dva tima odmerila su snage u sportskoj hali u Smederevu. Pred blizu 1000 gledalaca, koji su aplauzima pozdravili igrače oba tima, a najviše reprezentativce Mega Vizure, Krstića i Micića, izabranici Dejana Milojevića potvrdili su ulogu favorita na utakmici u kojoj krajnji rezultat nije bio važan.

Strateg Mega Vizure bio je u prilici da protiv mlade ekipe Smedereva isproba sve igrače koji su mu trenutno na raspolaganju. Posle 40 minuta, prema očekivanju, slavila je Mega rezultatom 91:63. Razlika bi verovatno bila ubedljivija da u poslednjih nekoliko minuta za Megu nisu zaigrali momci sa manjom minutažom Nikola Tijanić i Radovan Đoković.

Punih 35 minuta  puleni Dejana Milojevića, koji je čestim izmenama održavao visok ritam igre, nisu dozvoljavali Smederevcima da se razmahnu. Nešto jači otpor momci Zorana Todorovića pružili su u prvoj četvrtini koju su izgubili rezultatom 20:17. Drugih deset minuta rešili su, ako je uopšte i bilo, svaku dilemu u vezi sa konačnim pobednikom meča, 27:9 za Megu. Ubedljivo vođstvo na poluvremenu nije uspavalo košarkaše Mege koji su i treći period rešili u svoju korist rezultatom 24:13. Poslednjih deset minuta utakmice dobilo je Smederevo sa 24:20.

Najefikasniji u ekipi Mega Vizure bio je Nemanja Krstić sa 17, Nemanja Radović je dodao 16,  a dvocifren učinak ostvarili su još Jokić sa 12 i Luković sa 11 koševa. Vasilije Micić završio je utakmicu sa 7 poena uz 8 asistencija.

U domaćoj ekipi Jaramaz je ubacio 17, a po 13 koševa su postigli su Zagorac i Mišković.

Za oba tima ovo je bila generalna proba pred početak prvenstvenih okršaja u ABA i Košarkaškoj ligi Srbije. Mega  Vizura se u nedelju 6. oktobra u Sportskoj hali u Smederevu od 19 časova sastaje sa Cedevitom, a u subotu 5. oktobra smederevski košarkaši u Kosjeriću igrau sa povratnikom u Košarkašku ligu Srbije.