MEGA VIZURA SLAVILA U ZADRU!

U izjednačenoj prvoj četvrtini  Zadar je stekao tri koša prednosti (16-13). Iako je imao dominaciju u skoku (12-7), loš procenat šuta i čak šest izgubljenih lopti, od kojih je kapiten Ivanov izgubio tri stajali su domaćine boljeg rezultata. Jedina svetla tačka u igri domaće ekipe bio je Marko Šutalo koji je ulaskom u igru postigao pet koševa u nizu i prvi put odveo Zadar do značajnije prednosti (12-7).  Usledio je period dobre igre Mega Vizure koja je zonskom odbranom i raznovrsnim napadom vratila utakmicu u egal (29-26). Micić je ovu seriju potpomogao sa pet, a Varda preostala četiri koša. Dok Zadar i dalje nije uspeo da poentirati iz igre.

normal_aba_10.JPG

Nakon dva pogođena bacanja Dijana, Jokić je postigao trojku, a Micić lako probio odbranu domaćina čime je prednost domaćina bila neutralizovana.
Trener domaće ekipe odlučio se da zaigra s Lorensom, Carom i Šutalom. Nije pogrešio jer odbrana je postala čvršća, a napadi smisleniji. Protok lopte prema centrima bio je otvoren. Nakon što je Mega Vizura preko Dangubića izjednačila na 39-39, Zadar se ponovno odvojio na dvocifrenu prednost (57-47).  Poletna i rastrčana ekipa iz Smedereva nije se predala. Polako su uz atraktivne poteze nadoknadili zaostatak i stigli do 61-57. Napadački skokovi Ivanova i izvrsni strelac Šutalo, koji je do ulasku u poslednju četvrtinu postigao 26 koševa, najzaslužniji su za pet koševa razlike na zadarskoj strani na kraju treće četvrtine (64-59). Zadar je uz puno muke držao prednost od 5.6 koševa do 68-62, a onda s dve poklonjene lopte gostima vratili su utakmicu na početak. Miljenović i Jokić su to iskoristili i izjednačili u na 68-68. Uskoro su iz igre zbog pet penala izašli zadarski centri Ivanov i Kraljević, a Micić je pogodio jedno bacanje za vođstvo Mega Vizure 68-69 na pet minuta pre kraja. 

Zadar je potpuno izgubio svoju igru. Gosti su onemogućili pasove do Šutala, a ostatak ekipe je ulazio iz greške u grešku. Uz sve to Zadar je bio u bonusu pa je svaki prekršaj pružao priliku gostima za podizanje prednosti. Jokić je pogađao ispod koša do 68-76. Zadar se približio na 72-76 i 75-79, a kada se ukazao tračak nade za domaćine, mladi Nikola je skokom u napadu i košem potvrdio pobedu Mega Vizure 75-81.

„Prekretnica u glavi mojih igrača bila je utakmica protiv Krke gde smo počeli verovati u sebe, nakon tri teška susreta na otvaranju sezone. Ovo je velika pobeda za nas jer Zadar je teško pobediti, posebno u njihovoj dvorani. Šutalo je u dresu Zadra izgledao odlično, ali niko ne pobeđuje kada mu igra samo jedan igrač,“ rekao je trener Mega Vizure  Dejan Milojević.  Hrvoje Vlašić iz Zadra dodao je: „Već sada smo u teškoj poziciji, nismo smeli ovo izgubiti. Bolje su izgledali od nas u završnici. Tek sad se vidi vrijednost centara koji bi trebali razvlačiti odbranu i otvarati prostor bekovima. S druge strane su polagano preolazili kroz naš reket. Čestitam im na pobedi.“

 

normal_aba_3~1.JPG

MEGA VIZURA: Reljić, Krstić 1, Dangubić 10, Avramović 5, Micić 17, Luković 3, Radović 6, Miljenović 8, Veljković, Jokić 16, Varda 15, Tijanić.

 

ZADAR: Bašić, Ivanov 6, Kraljević 10, Lorens 4, Sobin, Đugum, Ramljak 5, Batur 10, Dijan 2, Car 5, Prostran 2, Šutalo 31.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: www.abaliga.com