MEGA IZGUBILA OD CIBONE U VII KOLU ABA LIGE

normal_saric-radovic.jpgMega Vizura izgubila je u sedmom kolu ABA lige od iskusne Cibone. Ekipa iz Smedereva bila je  nadomak pobede. Početkom drugog poluvremena imala je +13, zatim i tri poena više u poslednjem minutu. Ipak tim iz Zagreba se izborio za  produžetak u kojem je Blesingejm postigao ključne poene za trijumf.

Zapaženu ulogu u Megi imao je Ratko Varda – 33 poena (8-13 iz igre), 8 skokova, ukupni indeks korisnosti 40, dok je Nemanja Radović postigao 20 poena (9-16 iz igre, 12sk), od toga 9 u produžetku. Vasilije Micić upisao je 8 poena, 6 skokova, 12 asistencija, a Jokić 12 poena i 5 skokova. 

Dario Šarić predvodio je Cibonu sa 22 poena i 10 skokova, Marin Rozić takođe je ubacio 22 poena, a Džerel Blesingejm upisao je 19 poena (10 ast), od toga 8 u dodatnih pet minuta. Met Džening postigao je 20 poena. 

U sledećem kolu Mega dočekuje Široki, dok Cibona gostuje Krki u Novom Mestu. 

Dejan Milojević, trener Mega Vizure:

“ Pobedio je tim koji je imao više sreće, dali su sve od sebe za pobedu. Mi smo odigrali dobro, pokazali smo da možemo igrati s vrhunskim klubovima i igračima, jer je Cibona za mene vrhunski tim, od trenera do igrača, i pitanje je samo kada će proigrati i odigrati dobro. Mi smo kontrolisali veći deo utakmice, iskoristili našu mladost i energiju koju imamo. Na kraju nismo bili koncentrisani, promašili smo bacanja za pobedu, nismo zagradili zadnji šut, otišli u produžetak i izgubili. Ipak, pokazali smo da smo na pravom putu, radimo dobar posao. Šteta, na dva razlike smo imali dva bacanja, branili smo poslednji napad, ali nismo zagradili, to je sport.”

Ratko Varda, Mega Vizura: 

normal_varda-zizic.jpg

“ Šta reći, praktično smo dobijenu utakmicu izgubili, otišli u produžetak. I to mojom greškom, nisam zagradio Šarića. Šteta, ali nije nezasluženo na kraju, oni su izgleda više želeli pobedu.”