JARAMAZ: „VERUJEM U NAŠ TIM“

U premijeri nove sezone ABA lige u Sremskoj Mitrovici, Mega Leks će dočekati Partizan u nedelju od 17:00. Ekipa Dejana Milojevića će u ovaj meč ući oslabljenja bez kapitena Radeta Zagorca koji je polomio ruku na meču sa Crvenom zvezdom Telekom u prvom kolu, kao i bez Alfe Kabe koji se još uvek oporavlja od povrede kolena i Nikole Ivanovića koji je povredio zglob na meču sa Zvezdom.

Obe ekipe će tražiti u ovom meču svoj prvi trijumf u ABA ligi ove sezone pošto je Mega poražena na gostovanju Crvenoj zvezdi sa 76:70 dok je Partizan izgubio od Metalca u Valjevu sa 67:64.

U poslednjem susretu između ove dve ekipe u okviru Superlige prošle sezone, Partizan je slavio u Sremskoj Mitrovici posle produžetka sa 95:96 iako je Mega Leks imao šut za pobedu.

Trener ekipe Dejan Milojević je rekao da Mega ima velikih problema sa povredama:

„Meč sa Partizanom nam dolazi u veoma teškom momentu. Imamo puno problema. Nikola Ivanović sigurno neće igrati, uz Zagorca i Kabu, dok je Janković pod velikim znakom pitanja i velike su šanse da će i on preskočiti utakmicu. Ovako veliki peh sa povredama možemo da prebrodimo samo maksimalnim zalaganjem u odbrani i da preko nje gradimo put do pobede. Situacija jeste teška, pogotovo kada govorimo o najmlađoj ekipi ABA lige. Ipak, po nepisanom pravilu baš u takvim okolnostima iskoči neko drugi i odigra odličan meč a u našem timu je dosta igrača koji imaju kvalitet to da urade“, izjavio je Milojević i osvrnuo se na protivnika u sutrašnjem meču:

„Partizan je kasno kompletirao tim i sigurno da mu treba još vremena za uigravanje. Ali, na gostovanju u Valjevu je pokazao da će igrati dobru i čvrstu košarku zbog čega očekujem veoma tvrd i neizvestan meč. Verujem da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta i da publika u Sremskoj Mitrovici neće propustiti priliku da uživa u odličnoj košarci“.

Ognjen Jaramaz je istakao da će se potruditi da odigraju što bolji meč u nedelju:

„Mislim da smo odigrali dobru utakmicu na startu sezone, koju smo nažalost izgubili. Daleko veći problem predstavlja teška povreda Radeta Zagorca koji će biti van terena 3 meseca. Rade je naš kapiten i ima izuzetan doprinos na terenu. Kakva god da bude situacija sa povredama, verujem da imamo talentovan i kvalitetan tim da nadomestimo izostanke. Skupićemo se i potruditi da odigramo što bolji meč u nedelju kako bi publika u Sremskoj Mitrovici uživala u košarci. Nadam se najboljem mogućem ishodu, pobedi“, završio je Jaramaz.

Ulaznice za ovu utakmicu su u prodaji po ceni od 400 dinara za tribine i 1000 dinara za VIP sektor.