MARKO KEŠELJ ZA HOTSPORT: PRVO REPREZENTACIJA, PA SVE OSTALO!

Marko Kešelj je u razgovoru za HotSport govorio o Megi, reprezentaciji i igranju NBA Letnje lige. Intervju Vam prenosimo u celosti.

Kao što je dobro poznato, reprezentativac Srbije Marko Kešelj ovog leta otisnuće se putem SAD u kojoj će igrati NBA Letnju ligu za ekipu Portland Trejblejzersa. On je, u razgovoru za HotSport, izjavio da mu je, ipak, najdraže od svega što se vratio u tabor reprezentacije.

Jeste, istina je… Ići ću ovog leta u Ameriku da igram Letnju ligu. Nikada ranije nisam ozbiljno razmišljao o toj mogućnosti, ali se sada to pojavilo kao mogućnost, pa ću pokušati da iskoristim svoj šut i neke fizičke predispozicije kako bih se nametnuo“,

rekao je momak koji se našao na spisku selektora Aleksandra Đorđevića za Evropsko prvenstvo.

„Svakako da mi je drago zbog povratka u reprezentaciju. To je jedna veoma lepa stvar koja je stigla posle solidne sezone u dresu Mege. Klub je igrao promenjivo, beležio je neke neočekivane i pobede i poraze, ali smo na kraju svi zadovoljni kako je to ispalo. Možda smo mogli i u plej-of regionalne lige, ali nam je nedostajalo i sreće“,

istakao je Kešelj.

Kešelj je u društvu Pere Antića ispratio i finalnu seriju domaće lige. On ne krije da je Antićem pričao na temu odlaska u NBA ligu.

„Da, naravno, razgovarali smo na tu temu. Pričao mi je svoje utiske, svi već znate priče da se tamo radi totalno drugačije nego u Evropi i da je tamo jedan poptuno drugi nivo u odnosu na ovaj kod nas. Pera je pravi reper kako i u poznim igračim godinama igrač može da se dokaže u NBA ligi i nadam se da ću i ja poći njegovim putem“.

rekao je Kešelj.

Marko Kešelj je dodao i da je najvažnije da ga zaobiđu povrede, kao što je bio slučaj sa Nemanjom Nedovićem koji se takođe oprobao u NBA ligi.

„Nadam se da se neću povrediti u Americi, vratio sam se u dres reprezentacije i jako mi je stalo da se pokažem u pravom svetlu. U karijeri nisam imao ozbiljnijih povreda, prošle sezone je bilo samo nekih manjih istegnuća mišića, što je normalno za sport“,

poručio je Kešelj za HotSport.

On je sezonu u ABA ligi završio beležeći po 12.9 poena, 5 skokova i 1.9 asistencija dok je u Superligi imao 11.7 poena i 3.1 skok.

Izvor: HotSport, Matija Ninković

Foto: Jovan Azdejković