MEGA LEKS DOČEKUJE TAMIŠ U 11. KOLU SUPERLIGE!

U sredu 27. maja od 20 časova, košarkaši Mega Leksa dočekuju Tamiš u okviru 11. kola Superlige.

Kao i u prvom delu Superlige, Mega je drugu polovinu takmičenja započela sa tri poraza protiv ABA ligaša. Posle velike istrošenosti u duelima sa Crvenom zvezdom i Partizanom i, čini se, ispuštenih pobeda, usledila je slaba partija protiv Metalca u Valjevu i ubedljiv poraz 89:70. U borbi za 4. mesto koje vodi u ABA ligu, košarkaši Mega Leksa će morati ponovo da preokrenu rezultate u svoju korist a prva prilika za to je meč protiv Tamiša.

Svoje viđenje trenutne situacije Mega Leksa je izneo trener ekipe Dejan Milojević:

„Predstoji nam izuzetno bitna utakmica za plasman u ABA ligu. Nemamo više prava na kiks. Tamiš je dobra ekipa i moramo maksimalno motivisano da priđemo meču. Potrebno je da se što pre oporavimo od tri vezana poraza u prethodnom periodu, da se psihološki vratimo i u uđemo u novu seriju pobeda".

Mega Leks se sa Tamišom ove sezone sastao u četvrtom kolu Superlige u Pančevu, kada je ubedljivo savladan domaćin sa 61:102. Mega trenutno ima skor od 4 pobede i 6 poraza dok Tamiš ima 1-9.

Ognjen Jaramaz ističe značaj meča u Sremskoj Mitrovici:

„Imali smo tri vezana poraza od kojih su dva bila na jednu loptu. To nas je poremetilo za Metalac što se videlo na samom meču. Moramo da podignemo glave i povratimo samopouzdanje. Pobedom protiv Tamiša bi napravili dobru uvertiru za nastavak i finiš Superlige“.

Za meč su delegirane sudije Mažić, Vesković i Sedlar.

Meč se igra u sredu 27. maja od 20:00 u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici.