MEGA U SREMSKOJ MITROVICI!

Košarkaši Mega Vizure koji su u mitrovačkoj hali ,,Pinki” odigrali prijateljsku utakmicu sa KK “Partizan”, u utorak, 09. septembra, i u okviru promocije kluba posetili su Sremsku Mitrovicu i upoznali se sa njenim potencijalima.
 
Košarkaši su najpre posetili mitrovačku OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj”, gde su se družili sa učenicima ove škole. Brojni mališani nisu krili svoje oduševljenje i ovu priliku su iskoristili da se slikaju sa košarkašima, dok su oni najuporniji dočekali i autogram.
 
Trener KK Mega Vizura, Dejan Milojević je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog toga što će ovaj mladi košarkaški klub naredne utakmice igrati u Sremskoj Mitrovici. Zahvalivši se na gostoprimstvu, rekao je da se nada da će Mega Vizura zadržati svoje mesto u ABA ligi kao i da će opravdati poverenje koje im je ukazano od strane grada Sremska Mitrovica.
 
" Očekujemo da ćemo Mitrovčanima doneti dobru košarku i da će publika uživati u narednim utakmicama" – rekao je trener Milojević.
 
Mladi košarkaši Mege nisu krili svoje zadovoljstvo što će protivnike dočekivati baš u carskom gradu, jer je, kako kažu, Mitrovica grad sporta, koji je iznedrio mnoge profesionalce i vrsne sportiste. Posebno im je zanimljiv istorijski značaj koji Sremska Mitrovica ima, arheološka nalazišta, turistički potencijal, otvorenost za saradnju i zajednički napredak kluba i grada.
 
U okviru promocije, košarkaši Mege obišli su i kompleks Carske palate ,,Sirmijum”, a priređen im je i svečani prijem kod gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića.
 
Kako je ovom prilikom rekao načelnik gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić, Mitrovčani ove godine imaju jedinstvenu priliku da Jadransku ligu gledaju u svom gradu, gde se očekuje dolazak svih najboljih ekipa bivše Jugoslavije – Cibone, Olimpije, Zadra, Crvene Zvezde, Partizana i mnogih drugih.
 
" Očekivanja grada su da sve utakmice budu posećene, a da Mega Vizuraima gostoprimstvo u Sremskoj Mitrovici kao da je klub koji već dugi niz godina igra u našem gradu. Prethodnih godina publika je pokazala da voli košarku, da prepoznaje kvalitet, a ovo je nešto najbolje što je moglo da dođe u Sremsku Mitrovicu, što se sporta tiče. Dolazak Mega Vizure osigurao je bogat repertoar za sve ljubitelje košarke, što znači da smo prepoznali kvalitet." naglasio je načelnik Nedić.
 
Prema rečima resornog načelnika, u marketinškom smislu, ovo je takođe veoma važna stvar, jer je Mitrovica grad koji ide napred u svim oblastima, pa tako i u sportu.
 
" Kada imate mogućnost da ugostite najbolje ekipe bivše Jugoslavije u vašem gradu, to znači da imate dobru priliku da pokažemo sve ono što Mitrovica nudi, kao što su kulturni, turistički, sportski i mnogi drugi potencijali" rekao je načelnik Ilija Nedić.
 
Mitrovački gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio na pruženoj šansi i poželeo im dobrodošlicu i puno sreće u utakmicama koje čekaju ove mlade momke, a kao mali znak pažnje na poklon je dobio košarkašku loptu.