MARKO LUKOVIĆ: ZAHVALAN SAM MILOJEVIĆU NA SVEMU ŠTO JE UČINIO ZA MENE!

1. Kako si počeo da treniraš košarku?

– Cela moja porodica se bavi ili se bavila košarkom. Mama i tata su igrali košarku, zatim je počeo brat da trenira, a onda i ja sa šest godina.

2. Mega je završila svoju prvu sezonu u ABA ligi na 8. mestu, kakvi su tvoji utisci?

– Na početku su svi mislili da ćemo se boriti za opstanak, međutim kako je vreme prolazilo mišljenja su se menjala. Igrali smo sve bolje i pokazali smo da možemo mnogo više. Nedostajalo nam je malo sreće u nekim utakmicama, ali dobro. Zadovoljni  smo.

3.  Najteži poraz od početka sezone: Uh,za mene definitivno poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća.

     Najdraža pobeda od početka sezone: Neka to bude kada smo pobedili Cibonu kod kuće.

4. Došli smo do pet kola pred kraj Superlige, kakva su tvoja viđenja do sada?

– Mislim da Mega nikada jača nije ušla u Superligu. Postavili smo cilj- ulazak u ABA ligu. Sledeća stepenica nam je zadržavanje trećeg mesto na tabeli,  kako klub ne bi plaćao učešće u regionalnoj ligi. Igramo mnogo  ozbiljnije, napredovali smo jako puno. Ovo je najuspešnija godina za klub.

5. Dejan Milojević je već drugu godinu za redom trener Mege, kako je raditi sa njim?

O Dejanu imam najbolje moguće mišljenje. Vrlo hrabro je ušao u ovu sezonu sa samo jednim iskusnim igračem. Zaista se trudi da svakome pruži šansu. Zahvalan sam mu na svemu što je učinio za mene i siguran sam da će nastaviti da niže uspehe kao i do sada.

6.  Planovi do kraja sezone, kakva su očekivanja?

Zavisi od toga kako će se nastaviti liga, ali ako se bude igralo sve regularno da igramo finale, ako ne da zadržimo treću poziciju na tabeli.

7. Kakva je atmosfera u timu?

U ekipi zaista postoji odlična hemija. Oduševljen sam Vardinim ophođenjem prema nama. Šala je uvek prisutna bez obzira na razliku u godinama.

8. Da li  imaš neki hobi? Čime se baviš u slobodno vreme?

– Studiram, tako da su tu obaveze na fakultetu. Imam psa, pa se trudim i da sa njim provedem što više vremena.