SAMOPOUZDANJE ZA TREĆI TRIJUMF- VI KOLO ABA LIGE

Košarkaši Mega Vizure sa puno optimizma dočekuju okršaj sa skopskim MZT-om u okviru šestog kola ABA lige. Dejan Milojević imaće za rivala ekipu koju sa klupe predvodi Vlada Vukoičić. Nekadašnji strateg FMP-a i Crvene zvezde sasvim sigurno dobro poznaje igrače koji ove sezone brane boje Mega Vizure i način na koji  Dejan Milojević vodi svoj tim. Osim toga, po običaju, i na ovoj utakmici  iskustvo je na strani rivala. Prednost Mege je ogromno samopouzdanje posle dva vezana trijumfa, a naročito posle rezultata u Zadru. Uz to, strateg Mega Vizure nema problema sa povredama i na raspolaganju su mu svi igrači.

Na drugoj strani, Vlada Vukoičić neće moći da računa na iskusnog Todora Gečevskog koji je kažnjen utakmicom neigranja zbog rasprave i vređanja sudije Saše Pukla na utakmici petog kola kada je MZT poražen od Partizana u Skoplju. I bez iskusnog Čekovskog, MZT neće biti lak rival Miciću, Vardi, Dangubiću i ostalima. Imena Otaševića, Lučića, Ognjena i Damjana Stojanovskog, Čekovskog i Amerikanca Dejvisa i ostalih morala bi da budu dovoljan motiv da se u subotu pruži maksimum kako bi se ostvarila treća uzastopna pobeda.

Dejan Milojević

6.jpg„ MZT je jako dobra ekipa sa odličnim trenerom. Vlada Vukoičić je ovde bio jako dugo, sarađivali smo i dobro se poznajemo. Siguran sam da on mnogo bolje poznaje moju ekipu nego ja njegovu. Verujem da smo samopouzdanje podigli posle dve pobede i da ćemo u utakmicu ući odlučno i sa željom da pobedimo. Potrudićemo se da nastavimo niz,  i svima stavimo do znanja koji su nam planovi.

Da li se vidi promena kod igrača nakon ove dve pobede?

–  Vidi se naravno u samopouzdanju, mada smo mi i do tada trenirali dobro i igrali prilično korektno, ali raspored je bio takav. Cedevita i Partizan koji su među najkvalitetnijim ekipama su nas pobedili i naravno da nam je samopouzdanje bilo poljuljano, ali već nakon pobede nad Krkom sve je došlo na svoje mesto i sada ekipa izgleda mnogo drugačije.

 

Kako reaguje publika u Smederevu, da li očekujete veću podršku s obzirom da ste pokazali da možete da igrate sa najačima i da su u mogućnosti da zaista gledaju vrhunsku košarku?

 

–  Što se tiče publike, hvala puno ljudima koji dolaze na utakmice, njihova podrška puno znači, ali koliko će ih biti stvarno ne znam. Na nama je da na svakoj utakmici damo sve od sebe, nekada će to biti dovoljno, a nekada ne.

 

MZT dolazi bez Gečevskog, to povećava vaše šanse za pobedu. Šta mislite o tome?

 

–  Pa jeste, on je jedan od najboljih igrača u njihovoj ekipi. Međutim, MZT je jako dobar tim i pokazali su protiv Partizana da i bez Gečevskog , koji je isključen u četvrtom minutu mogu da igraju jako dobro, imali su loptu za pobedu protiv Partizana. Tako da oslabljeni jesu, ali to ne uvećava bitno naše šanse.“

 

Mega-Krka 5.jpgNenad Miljenović

„MZT je odlična ekipa, mi smo uradili sve što je do nas. Dobro smo se pripremili za utakmicu i sutra idemo na pobedu, koja bi nam mnogo značila. Ako želimo da ostvarimo cilj koji smo zacrtali sutra moramo da ostavrimo pobedu. Samopouzdanje nam je mnogo bolje nakon dve pobede, povratili smo veru u našu igru, sad je mnogo lakše.

Mega je odlična sredina, početkom sezone sam zadovoljan, a verujem da će tako biti i u budućnosti.“