Marko Ćosić

 Marko Ćosić je rođen 18. IX 1978. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, kao i XI beogradsku gimnaziju (sportska odeljenja). Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerzitata u Beogradu 2003. godine, a na istom fakultetu je 2014. odbranio i magistarsku tezu.

Aktivno se bavio atletikom od 1992. u AK „Crvena Zvezda“ u disciplinama trčanja preko prepona. Osvajač je medalja na državnim prvenstvima, u svim uzrasnim kategorijama. U više navrata je nastupao za državnu juniorsku reprezentaciju. Nastupao je za prvi tim (pionirski, juniorski i seniorski) AK „Crvena Zvezda“ kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima.

Kao atletski trener za sprint i prepone, trenirao je sportiste koji su osvojili veći broj medalja na prvenstvima Balkana i u konkurenciji seniora i juniora. Takođe, postigli su i više nacionalnih rekorda za juniore. Bio je i na funkciji Saveznog kapitena (selektor) Atletskog saveza Srbije za sve selekcije. Poseduje licencu Saveznog trenera.

Kao kondicioni trener za košarkaše radi u KK „Mega Leks“ od 2004. godine. U karijeri kao kondicioni trener između ostalog ima osvojene dve zlatne medalje sa juniorskim reprezentacijama na prvenstvima Evrope (Beograd, 2005. i Madrid, 2007), kao i zlatnu medalju na Univerzijadi (Beograd, 2009). Bio je kondicioni trener seniorskog tima muške košarkaške reprezentacije Srbije 2013. na prvenstvu Evrope u Sloveniji, kao i 2008. u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Poljskoj. Košarkaši koje je trenirao bilo individualno ili u klubu, karijere su nastavljali u NBA ligi i u najjačim ligama Evrope.